Musorujsag
Élő Eredmények

„Ti idióták vagytok!” – Ricciardo kiakadt a balesethajhászokra

„Ti idióták vagytok!” – Ricciardo kiakadt a balesethajhászokra

Square Mile
Továbbra is méltatlannak találja Daniel Ricciardo, amikor a pályán történt balesetekkel próbálják népszerűsíteni a Forma–1-et. Emellett a Netflix valóságferdítéseit is kritizálta.

Daniel Ricciardo 2020-ban a hangadója volt azon kritikus versenyzőknek, akik szerint a Forma–1 a tavalyi Bahreini Nagydíjon túlzásba vitte Romain Gorjsean tűzzel járó nagy balesetének ismételgetését. Az ausztrál – többek között Sebastian Vettellel együtt – élesen bírálta az F1-es közvetítés rendezőit, mivel szerinte nemcsak a futamot folytató versenyzők érzéseit hagyták figyelmen kívül, hanem azt is, hogy a balesetet a versenyzők hozzátartozói, valamint gyerekek is látják, és ez felkavaró lehet számukra.

Az ausztrál versenyző nyílt bírálata után beszélgetett az F1-es közvetítőkkel, és megértették egymás nézőpontját, Ricciardo ugyanakkor most újra kritizált e témában. A Square Mile című lapban megjelent portréban a McLaren versenyzője arról beszélt, hogy számára érthetetlen, egyesek miért csak a baleseteket látják érdekesnek az F1-ben, illetve miért azokat hangsúlyozzák ki a sorozatban.

„Tavaly az F1 a közösségi oldalain közzétett egy videót az év tíz legjobb pillanatáról. Ebből vagy nyolc baleset volt. Én meg azt mondtam erre: Srácok, ti ki**** idióták vagytok! A tizenkét éves gyerekek talán efféle tartalomra kíváncsiak, és ez rendben is van, mert ennél jobbat nem tudnak. De mi nem gyerekek vagyunk. Szóval jobban kéne csinálni, srácok! Ennél jobban!”

– bírált Ricciardo, akit különösen Jules Bianchi halála óta irritálnak a baleseteken folytatott „nyerészkedések”.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ricciardo ugyanezen lapnak nyilatkozva a Netflix által készített F1-es dokumentumfilm-sorozatot, a Drive To Survive-ot is kritizálta annak jellemző ferdítései miatt. Mindenekelőtt kifejtette, a sorozat első évadát nagyon szerette, és saját bőrén is tapasztalta, hogyan megugrott tőle a saját, illetve a sportág népszerűsége, különösen az Egyesült Államokban. „Az Államokban töltöttem egy kis időt, és az volt az első alkalom, hogy elkezdtek felismerni az emberek, köszönhetően a tévésorozatnak. Emellett a közösségi oldalakon is elképesztő számokat láttunk, vagyis sokat adott a sportnak.”

A hétszeres futamgyőztes ugyanakkor sajnálja, hogy a készítők a figyelemért készek elrugaszkodni a valóságtól, és jellemzően kisarkítanak, felnagyítanak, eltúloznak eseményeket, torz képet festve a valós helyzetről. Erre példaként a közte és mclarenes elődje, Carlos Sainz között zajló – pontosabban egyáltalán nem zajló… – rivalizálást hozta föl. „A második évadban voltak részek vagy jelenetek, amiket erőltetettnek éreztem.

 

Próbáltak egyfajta rivalizálást teremteni köztem és Sainz között, ami nem is igazán létezett. Mármint ő nem nagyobb rivális, mint bárki más. Nem volt vele semmi személyes harag, de a Netflix ki akart hozni belőle valamit, sok kérdést föltettek Carlosról”

– adott képet az amerikaiak módszeréről.

„Talán senkinek fel sem tűnt, de én úgy voltam vele, hogy (Carlos) rendben van. Ha Carloshoz viszonyítok, vannak emberek, akiket sokkal inkább nem kedvelek. Úgy értem, bár úgy öltözködik, mint egy hatvanéves, de ettől eltekintve rendben van…” – szúrt oda tréfásan a kicsit sem ellenségnek tartott spanyolnak.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak