Musorujsag
Élő Eredmények

Újra célegyenesbe kerül a Miami Nagydíj?

Újra célegyenesbe kerül a Miami Nagydíj?

RaceFans
A Liberty Media által évek óta tervezgetett Miami Nagydíj egy lépéssel közelebb kerülhet a megvalósításhoz, miután egy fontos támogató állt be a tervek mögé, aki korábban még ellenezte azokat.

Mióta 2017-ben megszerezte a Forma–1 kereskedelmi jogait, a Liberty Media mindent elkövet azért, hogy tető alá hozzon egy második amerikai versenyt, eddig azonban több akadály is útját állta. A verseny helyszínéül választott Miamiban az elmúlt három évben (az eredeti tervek szerint már 2019-ben megrendezték volna az utcai versenyt) többször is meghiúsították a futamrendezést.

Most azonban fordulat jöhet a futam szervezésének szövevényes történetében, a Miami Herald információi szerint ugyanis Miami Gardens polgármestere, Rodney Harris, aki korábban ellenezte a versenyt, most beállt annak támogatói közé.

Az F1 Miami Nagydíj pályájának látványterve (Grafika: F1 Miami Grand Prix) Az F1 Miami Nagydíj pályájának látványterve (Grafika: F1 Miami Grand Prix)

A lap úgy tudja, a politikus a legutóbbi egyeztetések alkalmával már támogatásáról biztatta a szervezők legújabb javaslatát, ami a lakók zajjal, szennyezéssel és egyéb, a versennyel járó „kellemetlenségek” kezelésével kapcsolatos.

A pálya legutóbb ismertetett nyomvonala a Miami Dolphins – melynek tulajdonosa, Stephen Ross a futam egyik legnagyobb támogatójának számít – stadionja mellett kanyarog majd, miután több helyi szervezet tiltakozását követően változtatni kellett az eredetileg kinézett helyszínen (ez Miami belvárosa lett volna).

A Miami Nagydíjat először 2019-ben rendezték volna meg, még az eredeti helyszínre képzelt versenypályán. A futam az első előzetes menetrendben még szerepet is kapott, annak lemondása óta viszont nem szerepelt versenynaptárban, de folyamatosan érkeztek a hírek helyzetéről.

Az F1-es miami pálya rajza (Grafika: F1 Miami Grand Prix) Az F1-es miami pálya rajza (Grafika: F1 Miami Grand Prix)
Borítókép: Grafika: F1 Miami

További tartalmak