Musorujsag
Élő Eredmények

Villeneuve: Egy bajnoki csatában Verstappenen lesz a nyomás

Villeneuve: Egy bajnoki csatában Verstappenen lesz a nyomás

Journal de Montreal
A korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve úgy érzi, egy világbajnoki küzdelemben nagyobb nyomás lesz Max Verstappen, mint Lewis Hamilton vállán, hiszen a fiatal hollandban mindenki a jövő bajnokát látja, neki pedig bizonyítania kell, hogy okkal bíznak benne.

A tesztek és a szezonnyitó eredményeit látva 2021-ben a Red Bull sokkal közelebb kerülhet a Mercedeshez, mint az előző években bármikor, és alaposan megizzaszthatja majd a címvédő alakulatot, Max Verstappen pedig végre valós kihívója lehet a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak, akivel Bahreinben is nagy csatát vívott.

Ezt az ütközetet a bizarr végjáték után (Verstappen pályaelhagyós előzése után visszaadta az elsőséget riválisának) Hamilton nyerte, de a bikások közel voltak, az pedig, hogy végig feszült csatát láthattunk, biztató volt a folytatásra nézve.

Jacques Villeneuve (Fotó: XPB)

Amennyiben egész évben ők küzdenek majd, a korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve szerint a nyomás nagyobb lesz Verstappen vállán, hiszen neki még bizonyítania kell, hogy tud bajnoki címet nyerni. „A bahreini verseny ott volt a zsebében, de sikerült elveszítenie” – nyilatkozta róla Villeneuve a Journal de Montrealnak.

„Már alig várom, hogy lássam, hogyan teljesít majd a következő futamokon. Mindenki őt tekinti a jövő világbajnokának, és ezt neki még bizonyítania kell” – folytatta az 50 éves kanadai, aki napjainkban televíziós szakértőként követi a királykategória eseményeit.

A korábbi világbajnok véleményét a sprintkvalifikációkról is kikérték, ő pedig elismerte, kezdetben nem tetszett neki az ötlet, azóta viszont izgalmasnak gondolja. „Az első reakcióm az lett volna, hogy kritizáltam volna a lépést. De ha belegondolok, a Forma–1-nek újítania kell. Szerintem érdemes kiaknázni a potenciált, ami ebben a javaslatban van” – mondta.

A Bahreini Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak