Musorujsag
Élő Eredmények

A szezonnyitó feltárta az Alpine gyengeségeit

A szezonnyitó feltárta az Alpine gyengeségeit

RaceFans
A szezonnyitó Bahreini Nagydíj feltárta az Alpine idei autójának gyengeségeit, és megerősítette, találniuk kell még néhány tizedet, hogy utolérjék a középmezőny elejét, de már úton vannak a fejlesztések – jelentette ki a csapat ügyvezetője, Marcin Budkowski.

Döcögősen indult a franciák szezonja, Bahreinben ugyanis egyik versenyzőjük sem szerzett pontot. Fernando Alonso ígéretesen induló futamát a fékek túlmelegedése tette tönkre (egy szendics csomagolópapírja szorult be a fékhűtőbe), Esteban Ocon pedig csak a mezőny végéről vághatott neki a futamnak, miután az időmérőn pórul járt az egyik sárga zászlós fázis alatt.

A csapatnak kijutott tehát a balszerencséből is, de a peches események nélkül sem tűnt úgy, hogy az Alpine tempója elegendő lehet a nagy riválisok, a McLaren, a Ferrari és az Alpha Tauri megszorongatásához.

Ügyvezetőjük a kezdés kapcsán elismerte, a futam rámutatott autójuk gyengeségeire, de már dolgoznak a hibák orvoslásán: több új fejlesztés is érkezik majd a következő hetekben! „A bahreini hétvége megerősítette, hogy vannak gyengeségei a csomagunknak, de ezek javításán fáradozunk” – jelentette ki Marcin Budkowski, az Alpine ügyvezetője.

Marcin Budkowski (Fotó: XPB)

„Azon dolgozunk, hogy megszerezzük azt a néhány tizedmásodpercet, ami jelenleg hiányzik ahhoz, hogy a középmezőny elején harcolhassunk. Van egy aerodinamikai csomagunk, amit Imolában bevetünk majd. Ezen felül van néhány tesztelemünk, amit ki kell értékelnünk a szabadedzések során. Ezek segítenek majd meghatározni, milyen irányba menjünk a következő versenyeken a tervezett fejlesztésekkel” – emelte ki.

Ami a hétvégi versenyt illeti, Alonso szerint az Alpine-nak az első tíz közé került kell célba vennie, vagyis a kiábrándító szezonnyitót követően végre pontokat szerezzen (olyan, hogy egyik pilótájuk sem került be a pontzónába, a tavalyi Spanyol Nagydíj óta most először történt).

„Azt hiszem, azért kell majd küzdenünk, hogy vasárnap megszerezzük az első pontjainkat” – mondta a kétszeres világbajnok. „Remélem minden balszerencsét előttünk Bahreinben, ami az évre jutott. Még mindig sokat kell tanulnunk az autóról, a beállítások és körülmények pedig nagyon eltérőek lesznek majd, mint amit Bahreinben tapasztaltunk. Szorosnak ígérkezik a csata, és néhány tized több pozíciót is jelenthet” – tette hozzá.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak