Musorujsag
Élő Eredmények

Brundle tanácsa Hamiltonnak: Inkább korábban vonulj vissza

Brundle tanácsa Hamiltonnak: Inkább korábban vonulj vissza

Sky
A jelenleg televíziós szakértőként ténykedő korábbi F1-es, Martin Brundle úgy érzi, Lewis Hamilton jobban járna, ha még a csúcson, inkább korábban vonulja vissza, mintha túl sokáig maradna, és rosszabb teljesítménnyel rontaná hírnevét.

Az utóbbi években több pletyka is szárnyra kapott Hamilton visszavonulásáról, azt követően pedig, hogy a brit csak egyéves szerződést kötött a Mercedesszel, ezek egyre erősebbé váltak. Noha ő maga a szezonnyitót megelőzően utalt rá, még nem áll készen a visszavonulásra, a téma továbbra is gyakran előkerül a szakértők és a szurkolók körében.

Legutóbb a Sky Sports kommentátora/szakértője, Martin Brundle beszélt honfitársa jelenlegi formájáról, és arról, érzése szerint mikor járna jobban, ha elnyújtaná pályafutását, vagy még versenyképesen szögre akasztaná a sisakot.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

„Szerintem azon múlik majd a visszavonulás, hogy érzi-e még, hogy nyerhet” – kezdte. „Bahreinben élvezte a győzelmet, és ez volt az egyik legjobb futama. A versenyzőkkel kapcsolatban gyakran előjön, hogy annyira jók, amennyire a legutóbbi futamukon voltak. Nos, ha ezt nézzük, akkor Lewis még mindig nagyon jó, igaz?”

„Lewis mindig is azt mondta, hogy versengésre vágyik, és ezt fenntartások nélkül elhiszem neki. Az teljesen egyértelmű, hogy 36 évesen közelebb van már az F1-es pályafutása végéhez, mint az elejéhez, de szerintem minden azon múlik majd, kitől kap autót, élvezi-e a vezetést, szüksége van-e még pénzre… de szerintem évről évre haladhat, és felülvizsgálhatja magát, figyelhet arra, hogyan érzi magát” – magyarázta a brit.

„Egy versenyző számára mindig az a legjobb, ha egy évvel inkább kevesebbet mennek, mintha egy évvel többet, amit jelenleg Sebastian Vettel esetében is láthatunk” – szúrt oda némileg az Aston Martin versenyzőjének, aki tavaly meglehetősen gyenge szezont zárt a Ferrarival.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak