Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda már most hozzájárult az Alpha Tauri fejlődéséhez

Cunoda már most hozzájárult az Alpha Tauri fejlődéséhez

Motorsport
Noha csak hónapokkal ezelőtt csatlakozott a csapathoz, és idén kezdte F1-es pályafutását, Cunoda Juki már most jelentős mértékben hozzájárult az Alpha Tauri autójának – árulta el a csapat technikai igazgatója, Jody Egginton.

Az Alpha Tauri vezetői a szezont megelőzően többször elmondták, örülnek, hogy egy újonccal és Pierre Gasly személyében egy tapasztaltabb versenyzővel vághatnak neki 2021-nek, a francia ugyanis irányt tud mutatni a fejlesztésekkel kapcsolatban és márkatársának is sokat segíthet. A technikai igazgató most jelezte, eddigi munkájával már a csapattárs is hozzájárult az autó fejlesztéséhez.

A királykategóriában idén debütáló Cunoda Juki ugyanis olyan meglátásokkal egészíti ki a rutinos csapattárs megjegyzéseit, melyek jól kiegészítik azokat, az így kapott visszajelzések pedig előreviszik az alakulatot.

„Pierre-nek vannak nagyon jó visszautalásai a tavalyi évre” – kezdte a szakember. „Részletesen el tudja magyarázni, mi változott, mi lett jobb, és mi rosszabb, ami nagyon jó a csapat számára. Ez abban is segít, hogy megválaszoljuk Juki néhány kérdését, mivel elmondhatjuk neki, mi várható, vagy mi nem, és mi az, amin dolgozni fogunk. Szóval Pierre stabilizálja a hajónkat.”

Cunoda Juki (Kép: XPB)

„Juki ugyanakkor fölvet néhány kérdést is, melyek teljesen helyénvalók, és érdekes gondolatok. Kissé máshogy vezeti az autót, mint Pierre, és ez fölvet néhány további kérdést. Szóval vegyíthetjük a visszajelzéseket. Az a lényeg, hogy gyors, és hogy megvan a tempója ahhoz, hogy már most hozzátegyen a csapathoz” – magyarázta.

A szakember Cunoda első versenyhétvégéje is meggyőzte, annak kapcsán pedig kiemelte, ő leginkább azt találja lenyűgözőnek, ahogyan a fiatal versenyző fölvette a Forma–1 és a csapat ritmusát, valamint azt, mennyire szorgalmas.

„A sebességével kapcsolatban nem voltak kétségek az F2 után. Megérdemli ezt a lehetőséget. Nagyon sokat kell tanulnia, mint minden fiatalnak, aki az F1 világában találja magát, de lépésről lépésre halad. Rengeteg információt fogad be, jól kommunikál és értjük, mit akar az autótól. Jól dolgozik a mérnökökkel és gyorsan tanul. Volt néhány hullámvölgyünk Bahreinben, de gyors volt. Nyugodtan vette, hogy voltak kisebb gondok az autóval. Mint mindenkinek, ez neki is frusztráló, de ez lepattant róla” – méltatta a fiatal japánt.

Cunoda Juki (Fotó: Alpha Tauri) Cunoda Juki (Fotó: Alpha Tauri)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: Alpha Tauri)

További tartalmak