Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez: Imolában tisztább képet kapunk arról, milyenek az esélyeink

Pérez: Imolában tisztább képet kapunk arról, milyenek az esélyeink

Red Bull
Mivel az imolai pálya karaktere eltér a teszthétvégének és a szezonnyitónak otthont adó bahreiniétől, és Olaszországban az időjárási körülmények is mások lesznek, az előttünk álló hétvége megmutathatja, mennyire valósak a Red Bull bajnoki reményei – véli Sergio Pérez.

Az egyetlen teszthétvégét és a szezonnyitót is Bahreinben rendezték, a 2021-es autókat tehát eddig csak a sivatagi pályán használták a csapatok. Ez a hétvégén változik majd meg, amikor a mezőny teljesíti a szezon második versenyét az olaszországi Imolában, ahol várhatóan teljesen más körülmények fogadják majd a pilótákat.

Ráadásul a pálya is eltér a bahreinitől, ez pedig az erőviszonyokra is hathat, de legalábbis tisztát képet festhet arról, milyenek a Mercedest Bahreinben alaposan megizzasztó (a csillagosok szerint náluk jobban teljesítő) Red Bull esélyei.

A hétvégével kapcsolatban erről beszélt a bikások mexikói versenyzője, Sergio Pérez is. „Szerintem megint nagyon szoros lesz a csata a Mercedesszel, és ki fog derülni, a küzdelem mennyire függ össze a pályákkal” – nyilatkozta a rutinos versenyző, aki Bahreinben ötödik lett, annak ellenére, hogy csak a boxutcából vághatott neki a futamnak.

Sergio Pérez – a képletből kivált, így a Mercedes stratégiai előnybe került. (Fotó: XPB)

„Érdekes lesz megfigyelni, hogy álunk majd a Mercedeshez képest Imolában, a pálya ugyanis nagyon eltér a bahreinitől. Nekem az a célom, hogy jó versenyt fussak, és már várom a hétvégét. Remélem, harcban lehetünk a dobogóért, és megszerezzük a győzelmet is” – folytatta.

Pérez kiemelte, az előző hétvégével ellentétben Imolában kiemelten fontos lesz az időmérő szerepe, ezen a pályán ugyanis nagyon nehéz előzni, mg Bahreinben számos helyen tudnak manőverezni a versenyzők és általában sokkal több akciót is látunk. „Bahreintől eltérően a kvalifikáció nagyon fontos lesz, mert nehéz előzni, de azért én szeretem ezt a pályát” – jegyezte meg.

Verstappen, aki a tesztek után sokak szerint fő favoritja volt a szezonnyitónak, ahol ráadásul az időmérőt is megszerezte, vasárnap viszont egy bizarr végjáték után alulmaradt a Lewis Hamiltonnal vívott csatában, reméli, most visszavághat. „Mindig vannak dolgok, amiket lehetne jobban csinálni, de ezt egy hétvége után könnyű megmondani. Csapatként mindig fejlődni akarunk, és azon vagyunk, hogy előrébb lépjünk. Még ha nyertünk volna Bahreinben, akkor is lehetne javítani” – fogalmazott.

„Főleg akkor tudnánk még hová fejlődni, ha egy hétszeres bajnok csapattal küzdünk. Szóval Imolában is folytatni akarjuk a fejlődést. Felkészültem a csatára. A szezon még mindig nagyon hosszú. Eddig csak egyetlenegy pályán mentünk, szóval újra és újra meg kell majd találni a jó egyensúlyt, de mindenki élvezi ezt a kihívást, amit az F1 jelent” – tette hozzá a holland.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: Mercedes) Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak