Musorujsag
Élő Eredmények

Nem az Alfa Romeo formája alapján dönt Räikkönen

Nem az Alfa Romeo formája alapján dönt Räikkönen

GMM
Kimi Räikkönen egyértelművé tette, az Alfa Romeo versenyképessége, vagy épp versenyképtelensége nem lesz kulcsfontosságú tényező számára, amikor eldönti, folytatja-e Forma–1-es pályafutását.

A tizenkilencedik F1-es szezonját teljesítő Räikkönen kapcsán már minden szezonban fölmerül a kérdés, meddig láthatjuk még a királykategóriás futamok rajtrácsán. Visszavonulását sokan már a Ferraritól való távozás után, majd a 2020-as szezon során is biztosra vették, a finn azonban nem szeretné szögre akasztani a bukósisakot, hiszen még mindig élvezi a versenyt.

Ami a 2022-es folytatást illet, elmondta, számára továbbra is az lesz a fontos, hogy élvezze, amit csinál, és nem azt fogja nézni, versenyképesebb lehet-e a csapata, az idei szezonra egyébként előrelépő Alfa Romeo.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Kétlem, hogy ez bármit is befolyásolna a jövő év történéseivel kapcsolatban” – nyilatkozta a RacingNews365-nek. „De persze minél jobban teljesít egy csapat, annál szórakoztatóbb a versenyzés, és ez nemcsak ránk, a pilótákra igaz, hanem minden csapattagra. Mindenki boldogabb, ha jobban teljesítünk” – tette hozzá.

Az idei autóval kapcsolatban a finn is megjegyezte, sikerült előrelépni 2020 óta, többek között a Ferrari motorral kapcsolatos fejlesztéseinek köszönhetően (az előző szezonban többnyire a lóerők hiány miatt szenvedtek).

Az biztos, hogy most több lóerőnk van” – jelentette ki a mezőny legrutinosabb versenyzője. „Teljesen egyértelmű, hogy hogy előre tudtunk lépni, és a helyes irányba mozdultunk. Az ember persze mindig többet akar, de tényleg jó úton járunk” – zárta gondolatát a finn, aki a szezonnyitón tizenegyedikként ért célba.

Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo) Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak