Musorujsag
Élő Eredmények

Nem a megromlott viszonyuk miatt nem beszélget Russell és Hamilton

Nem a megromlott viszonyuk miatt nem beszélget Russell és Hamilton

F1
Tisztázta George Russell a Lewis Hamiltonnal megromlott viszonyáról szóló pletykákat, és arról is beszélt, körülnéz-e máshol, ha a Mercedes nem ad neki ülést 2022-re.

A múlt évi második bahreini hétvégén a koronavírusos Lewis Hamilton helyettese volt a Mercedesnél, és közel került az első futamgyőzelméhez George Russell. Azóta a csillagos csapat potenciális 2022-es versenyzőjeként emlegetik a britet, aki vagy honfitársa csapattársa, vagy utódja lehet.

Szahíri szereplését Hamilton tavaly nem igazán kommentálta, és ez alapot adott a találgatásoknak, miszerint a két versenyző viszonya kicsit talán fagyossá is vált. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemrég egy interjúban határozottan cáfolta ezt – Imolában most Russellt is megkérték, tisztázza, hányadán is állnak Hamiltonnal.

„Egem arról kérdeztek, beszéltem-e Lewisszal Bahrein után” – emelte ki a Williams versenyzője, hangsúlyozva, amúgy sem nagy beszélgetőpartnerek. „És nem, nem beszéltünk, ahogyan egyik másik verseny után sem beszélünk. Egymás ellen versenyzünk, de ha összefutunk a paddockban, akkor beszélgetünk. Idén is volt már egy kis ökölpacsi. Minden olyan, mint 2019 óta, vagy mint a múlt évi bahreini futam előtt volt.”

George Russell (Fotó: XPB)

Van esély arra, hogy 2022-ben csapattársakként több időt töltsenek együtt és többet beszélgessenek. A Mercedesnek mindkét jelenlegi versenyzőjével csak 2021 végéig szól a megállapodása, így a williamses kontraktusa lejára miatt Russell reménykedhet, hogy megkapja a nagy lehetőséget. Ha viszont nem fogja, nagy kérdés, hogyan tovább számára az F1-ben.

Elmondása szerint egyelőre nem is gondolt arra, hogy ez esetben a Mercedes programjából is kilépjen, és egy riválisnál keresse a boldogulását. „A Mercedes lojális volt hozzám az első naptól, szóval még csak meg sem fordult a fejemben ez. Ők bíznak bennem, én bízom bennük. Idővel kiderül. Attól a 2016-os naptól, amikor aláírtam a Mercedesszel, világos számomra, hogy el kell végeznem a munkám a pályán, és akkor jönni fog a lehetőség. Ez történt a GP3-ban, az F2-ben, eddig az F1-ben is. 2018-ban hároméves szerződést írtam alá a Williamsszel. Meglátjuk. Pillanatnyilag még csak nem is gondolok ilyesmire” – magyarázta.

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak