Musorujsag
Élő Eredmények
×

A vártnál is jobb volt a Williams pénteken

A vártnál is jobb volt a Williams pénteken

Williams
Remekül kezdte az imolai hétvégét a Williams, és főleg Nicholas Latifi, aki mindkét szabadedzésen elismert csapattársa, George Russell előtt végzett. A fiatal brit külön megjegyezte, márkatársát sosem látta még ennyire jól vezetni, és oda kell tennie magát, hogy utolérje őt.

A hétvége előtt a Williams vezetői és versenyzői is jelezték, Imolában jobb teljesítményt várnak, mint a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, 2021-es autójukat ugyanis direkt úgy tervezték, hogy egyes helyszíneken jobb esélyük legyen vele fölvenni a versenyt a középmezőnnyel, máshol viszont nagyobb lemaradásban lesznek vele.

Várakozásaik az edzésnap alapján beigazolódni látszanak, Nicholas Latifi ugyanis a tizenkettedik, George Russell pedig a tizenhatodik volt a második gyakorláson, vagyis mindketten ott lehettek a középmezőny második felének sűrűjében.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

Pénteken főleg Latifi teljesítménye volt meggyőző, a kanadai ugyanis eddig szinte folyamatosan a csapattárs mögött volt, most viszont majd’ négy tizeddel volt gyorsabb nála, jó formáját pedig a jövő bajnokának tartott Russell sem hagyta szó nélkül. „Csapatként viszonylag gyorsnak tűntünk” – kezdte a fiatal brit.

„De személy szerint egy kicsit elmaradtam a tempótól. Nicholas nagyon jól vezet, valószínűleg ez volt most a legjobb, amit tőle láttam. Sokat kell még fejlődnöm, hogy csökkentsem a különbséget Nicholashoz és a riválisokhoz képest. Csapatként nagyon jó helyzetben vagyunk, most rengeteg adatot kell kielemeznünk, de biztos vagyok benne, hogy a mérnökökkel közösen találunk majd megoldást” – folytatta.

„Ez egy nagyon pozitív nap volt” – jegyezte meg Latifi. „Nagyrészt akadálymentesen futottunk, és végig tudtuk vinni a programunkat. Számítottam rá, hogy az autó jobb lesz majd, mint Bahreinben, de jobb volt a vártnál is. De dolgoznunk kell még. Azért soha semmit sem adnak, ha jó voltál pénteken. A holnap délután számít, de felkészítjük magunkat, hogy erős legyen a folytatás” – tette hozzá.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

További tartalmak