Musorujsag
Élő Eredmények

Mazepinnek fájt a kiesés, de már túllépett rajta

Mazepinnek fájt a kiesés, de már túllépett rajta

RaceFans
A Haas újonca, Nyikita Mazepin pályafutása második Forma–1-es versenye előtt kijelentette, nagyon fájó volt, hogy debütálása mindössze néhány száz méterig tartott, de már túllépett a történteken.

Biztos, hogy Mazepin nem úgy tervezte az F1-es debütálást, mint ahogyan az alakult, Bahreinben ugyanis az időmérőn, majd a versenyen is hibázott. Kiesésére ráadásul már a második kanyarban sor került, miután elveszítette irányítását autója fölött. Azt, hogy dühös magára a hiba miatt már a szezonnyitó után megjegyezte.

Hogy mindez roppant fájó volt, azt a második hétvége előtt is megjegyezte, ugyanakkor kiemelte, már túltette magát a történteken, és csak arra összpontosít, hogy Imolában sokkal jobban teljesítsen, és jóvátegye hibáját.

Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)

„A válaszom az, hogy már túlléptem rajta” – felelte a RaceFans kérdésére, ami a bahreini kicsúszással volt kapcsolatos. „Nagyon gyorsan történtek a dolgok, és roppant fájdalmas volt a pillanat, melyben fölismertem, hová kerültem. A gumifalba…”

„A Forma–1-ben 23 verseny van egy szezonban, tavaly 12 fordulón indultam az F2-ben, előtte pedig kilencen. Szóval eléggé nyilvánvaló, hogy ennyi futam alatt lesznek mélypontok és lesznek csúcspontok is, és nagyon fontos, hogy a rossz tapasztalatokból tanuljon az ember” – emelte ki a többszörös F2-es futamgyőztes.

„Nagyon fontos az is, hogy az ember ne vigye magával a negatívumokat, mert akkor azok ott maradnak a fejében, amikor megpróbálna valahogy továbblépni, újra próbálkozni. Én most csak előre megyek” – zárta gondolatát.

Nyikita Mazepin (Fotó: Haas) Nyikita Mazepin (Fotó: Haas)
Borítókép: Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)

További tartalmak