Musorujsag
Élő Eredmények
×

Leclerc: Egy ilyen pályán akár az élmezőnybe is keveredhetünk

Leclerc: Egy ilyen pályán akár az élmezőnybe is keveredhetünk

Sky Sports
Furcsállja Charles Leclerc, hogy ennyire közel kerültek a pole pozícióhoz Imolában, miközben védelmébe vette az idejének törlése nélkül őt vélhetően legyőző Lando Norrist.

A bahreini után egy újabb második soros rajthelyet vívott ki a Ferrarinak Charles Leclerc. Imolában ismét a 4. pozíciót szerezte meg az időmérő edzésen. A Q3-ban mindössze 0,329 másodperccel volt lassabb a pole-szerző Lewis Hamiltonnál, és ismét csak a Mercedes és a Red Bull versenyzői tudták megelőzni (ezúttal Sergio Pérez helyett Valtteri Bottas lógott ki a sorból).

A monacói elárulta, Bahreinnel ellentétben ezúttal úgy érezte, maradt a körében. „Valójában bosszús voltam a gyorsköröm után, mert úgy éreztem, vesztettem egy kis időt a tizennégyes-tizenötös kanyarban. Rosszul találtam el a kerékvetőt, és hét-nyolc századot vesztettem ezzel, amiről azt gondoltam, két-három pozíciómba fog kerülni, amilyen szoros a csata. Végül negyedik lettem, és a harmadikra esélyünk sem volt ma, szóval boldog vagyok a teljesítményünkkel” – nyilatkozta Leclerc.

A történet azért csak úgy teljes, ha említést teszünk Lando Norris hibájáról, ami nélkül Leclerc aligha lett volna újra a „középmezőny” legjobbja, és aligha állhatna a második sorban. A McLaren versenyzője a Q3-as utolsó körén pár centivel elhagyta a pályát a 9-es kanyarban, amiért törölték az időeredményét. Ha erre nem kerül sor, Norris még Max Verstappent is legyőzte volna, és a 3. rajtkockát ünnepelhetné.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Nyomnunk kell, mert Lando hihetetlen köridőt autózott” – jelezte Leclerc, hogy tudatában van a McLaren által jelentett veszélynek. Hozzátette, ő együttérez ellenfelével a történtek után.

 

„Az a két centiméter, amennyivel letért a pályáról, semmi időnyereséget nem hozott neki, szóval nagyszerű munkát végzett. A McLaren is nagyon nyomul, így szoros csatára van kilátás egész évben. De felkészültünk, és megyünk tovább.”

Pénteki erős kezdésük után fölmerült a kérdés, válhat-e titkos esélyes a Ferrariból Imolában. Leclerc-t megkérdezték, szerinte a mostani kis különbség alapján lehet-e keresnivalójuk a legjobbak ellen. „Egy ilyen pályán három tized hiányzik velük szemben az időmérőn. Ez alapján úgy tűnik, akár oda is keveredhetünk” – felelte. „De meg kell mondjam, ez a hétvége nagyon furcsa. Annyira közel vagyunk egymáshoz mindannyian, és különösen közel az élcsapatokhoz. Ez némi reményt jelent holnapra, még ha úgy is gondolom, hogy bennük több lesz a versenyen.”

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

A kétszeres futamgyőztes ehelyett inkább a McLaren és az Alpha Tauri elleni csatára készül. Elmondása szerint némi bizonytalanság van benne.

 

„Valamiért úgy éreztem, az időmérőn kevésbé voltunk versenyképesek. Kicsit nehezebben jöttek a köridők, mint tegnap. Meglátjuk, lehet, hogy csak a holnapért kötött kompromisszum miatt lett nehezebb kicsivel az időmérő. Ez holnap derül ki”

– utalt arra, hogy pénteken még ütőképesebbnek gondolta a McLarent akkor még sakkban tartó csapatát.

A mostani eredmény mindenesetre újfent megerősítette a Ferrari 2021-es fejlődését, valamint, hogy az SF21-es autó teljesen más bestia, mint a tavalyi SF1000-es volt. „Valóban az. De vezetve, az egyensúly szempontjából… igen, előrelépés, viszont nem érzel akkora teljesítményjavulást. Az egész csomag javult, és ezért sokkal jobban is teljesítünk. Érzésre tavaly sem éreztem annyira rossznak. Voltak bizonyos gyengeségeink, a kanyar bejáratánál instabil volt az autó, és ez idén nincs meg. A jó kör érzésre nagyon hasonló, mégis sokkal gyorsabb idén” – elmélkedett a változásról.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak