Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon kihozta a maximumot az Alpine-ból, Alonso lassú volt

Ocon kihozta a maximumot az Alpine-ból, Alonso lassú volt

RaceFans
Esteban Ocon úgy érzi, az imolai időmérőn kihozta a maximumot az Alpine autójától azzal, hogy beverekedte magát a Q3-ba. A csapattárs, Fernando Alonso – aki csak 15. lett – eközben önkritikusan kijelentette, ma egyszerűen lassú volt.

Bahreinben balszerencsés volt, egy sárga zászlós fázis miatt ugyanis nem tudott javítani idején, és már a Q1-ben kiesett, az év második időmérőjén azonban Ocon odatette magát, és bekerült a legjobb tíz közé az Alpine-nal. A Q3-ban aztán „csak” 10. lett, Lance Stroll körét viszont törölték pályaszélesítés miatt, ezért a francia holnap a 9. helyről indulhat.

Úgy érzi, azzal, hogy beverekedte magát a legjobb 10 közé, kihozta a maximumot versenyautójából, amin egyébként több új fejlesztés is fenn volt, a csapat ugyanis Bahreinben fölismerte, elmarad a középmezőny legjobbjaitól.

„Szerintem ez nagyon jó, zökkenőmentes időmérő volt, és pont erre volt szükségünk Bahrein után, ami sokkal trükkösebb volt a sárga zászlókkal” – kezdte a fiatal francia. „Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy az időmérő sikerült, ahogy a srácok kezelték a forgalmat. Szerintem ma kihoztuk a maximumot abból, ami a rendelkezésünkre állt. A legjobb, amit elérhettünk a 9. hely volt, mert a többiek a Q3-ban gyorsabbak voltak nálunk” – tette hozzá.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„A fejlesztések magabiztosabbá tettek, az autó mindhárom etapban jónak tűnt. És őszintén mondom, nagyon jól szórakoztam ezen a pályán, nagyon jó nap volt. Nem hiszem, hogy ma bármit is jobban tudtunk volna csinálni, ezért mondtam, hogy kihoztuk a maximumot az időmérőből. És nagyon jó, ha az ember ki tudja hozni a maximumot az autóból” – emelete ki.

A csapattárs, Fernando Alonso is ellentétes időmérőt zárt, mint Bahreinben, ő viszont most csúszott le a Q3-ról. A 15. rajtkockából induló spanyol a kvalifikáció után kijelentette, most egyszerűen nem volt elég gyors. „Nem voltam gyors. Az autó jónak érződött, az egyensúly jó volt, és minden befejezett körben elégedett voltam. De túl lassú voltam ahhoz, hogy jobb helyen végezzek. Sajnos most nem tehetünk semmit. Meg kell érteni, mit tehetünk, hogy legközelebb jobb legyen. Kemény futam lesz, mert Imola nem a jó előzési pontokról ismert” – fogalmazott.

A spanyol úgy érzi, ahhoz, hogy jobb eredményeket érjen el az olyan pályákon, mint Imola, magabiztosabbnak kell lennie az autóban. „Jobban meg kell értenem az autó határait. A nehezebb pályákon, az olyanokon, mint ez, amik sokat követelnek kell legyen egy minimális bizalmi szint. Az ilyen régi vágású pályák megkövetelik a magabiztosságot, és azt, hogy elérjük a határt az időmérőre. Talán még nem vagyok ezen a szinten. Próbálok fejlődni a következő alkalomra” – emelte ki.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak