Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez úgy érzi, dobogós lehetett volna

Pérez úgy érzi, dobogós lehetett volna

F1
Az időmérős remeklés után borzalmas versenyt zárt Imolában a Red Bull mexikói pilótája, Sergio Pérez, aki több alkalommal is megcsúszott, az újraindítást követően pedig egy jó dobogós esélyt veszített hibájával.

Tegnap még a mennyekben járt Pérez, hiszen hosszú idő után első csapattársként tudta legyőzni Max Verstappent egy időmérőn, és a futam is ígéretesnek tűnt számára, hiszen az első helyről induló Lewis Hamiltonnal ellentétes taktikán volt. Az időjárás azonban mindent fölborított: a verseny vizes pályán kezdődött, így a taktikázásnak lőttek…

A körülmények pedig ma nem igazán feküdtek a rutinos mexikóinak, aki a futam elején is elkövetett egy hibát (kicsúszott a biztonsági autó mögött, majd mivel visszavette a pozícióját, Daniel Ricciardótól, megbüntették), és a verseny végén is kicsúszott.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A második hibával egy jónak tűnő dobogós esélyt veszített, sőt, a pontzónából is kizuhant. „Nagyon-nagyon sajnálom a csapatom” – kezdte a láthatóan csalódott versenyző. „Nagyon nehezek voltak a körülmények, és nehezen tudtam fölmelegíteni a gumikat, és így eléggé nehezen vezethető volt az autó. Kicsúsztam a biztonsági autós fázis alatt, majd visszajöttem a pályára és megkaptam a büntetést.”

„Emiatt veszítettem egy pozíciót (Lando) Norrisszal szemben, és még trükkösebbé vált a helyzet. Végül dobogóra is állhattam volna, de elkövettem egy kisebb hibát, amiért nagyon súlyos árat fizettem” – ismerte el önkritikusan.

Megjegyezte, tanulnia kell a történtekből, ilyen körülmények között ugyanis még nem vezette a Red Bullt, ráadásul a versenynaptár egyik „legkegyetlenebb” pályáján kellett helyet állnia nagyon nehéz időjárási viszonyok között. „Tanulnunk kell ebből. Meglátjuk, mit tehetünk rosszul. Meg kell érteni, mi volt a gond, mert alapvetően nem tudtam fölmelegíteni a gumikat” – mondta.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak