Musorujsag
Élő Eredmények
 

Coulthard: Russellnek el kell gondolkodnia…

Coulthard: Russellnek el kell gondolkodnia…

Channel 4
A korábbi világbajnoki ezüstérmes F1-es, David Coulthard úgy érzi, George Russellnek el kell gondolkodnia a vasárnapi balesetben betöltött szerepén, és az azt követő reakcióján, ellenkező esetben ugyanis mindez rossz hatással lehet jövőjére.

Az FIA versenybalesetnek minősítette Valtteri Bottas és George Russell vasárnapi ütközését, az érintettek viszont közvetlenül az eset után és a nyilatkozatok során is egymást okolták. Russell különösen erős szavakkal illette Bottast, aki elmondása szerint a pozíció védése szerint megszegte a versenyzők közötti megállapodást.

Az ingerült versenyző még azt a kérdést is föltette riválisának, agresszív védekezésével mindkettejüket meg akarta-e ölni. Viselkedése többek szerint is visszás volt – így gondolja ezt a korábbi többszörös futamgyőztes, David Coulthard is.

A skót szerint a fényes jövő előtt álló Russellnek át kell gondolnia a történteket, és finomítania kell majd véleményén. „Nem ezek voltak George legszebb pillanatai” – mondta a Channel 4-nak. „Ő a jövő sztárja, egy fantasztikus versenyző, egy nagyon racionális fiatalember. De most eluralkodott rajta az adrenalin. Ha elgondolkodik a történteken, vállalni fogja a felelősség oroszlánrészét.”

Valtteri Bottas autója (Fotó: XPB)

„Ha nem így tesz, akkor őszintén szólva, ez aggasztó a jövője szempontjából, hiszen ez egy rés a pajzson” – folytatta a 2001-es szezon ezüstérmese, aki úgy érzi, Bottas elengedő helyet hagyott riválisának, és minden joga megvolt ahhoz, hogy pozícióját védje.

„A pillanat hevében George úgy érezte, Valtteri leszorította őt a pályáról” – elemezte a történteket. „A baleset kiváltó oka az volt, hogy George túl gyors volt a DRS-sel, amikor jobbra húzott. Volt elég hely az autójának, de ráfutott a fehér vonalra, megcsípte a füvet, és ez bepattintotta az autóját Bottas autójának az oldalába. Szóval szerintem ez inkább  George-on múlt. Bottas balra haladt, szóval ez egy hiba, ami a tapasztalat hiányából fakad” – folytatta.

„Őszintén, csak azért, mert test-est elleni harcot vívnak, és van DRS, az nem jelent egyet azzal, hogy az elöl haladó autónak is meg kell könnyítenie a feladatod. Bottas nem könnyítette meg a dolgát, de nem is terelte le őt a pályáról” – zárta gondolatát.

Russell egyébként a történtek másnapján, miután többször megnézte a balesetről készült felvételeket, már valamennyivel higgadtabban nyilatkozott: most már úgy véli, talán előfordulhatott, hogy Bottas nem hibázott. Többek között erről a balesetről és annak utóéletéről is szó lesz a Boxutca magazinban, ami 17:15-kor kezdődik majd az M4 Sporton.

David Coulthard (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak