Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda önkritikus: Ez elfogadhatatlan volt…

Cunoda önkritikus: Ez elfogadhatatlan volt…

RaceFans, F1
Az Alpha Tauri újonca, Cunoda Juki kijelentette, tisztában van vele, elfogadhatatlanok az olyan hibák, mint az általa elkövetett vasárnapi kicsúszás, és ígéri, tanulni fog abból, hogy legközelebb meggyőzőbben teljesítsen.

Miután Bahreinben pontszerzéssel debütált, főnökei és az F1-es szakértők sem fukarkodtak Cunoda dicséretével, aki Helmut Marko szerint Japán első világbajnoka lehet, Ross Brawn szerint pedig az utóbbi évek legjobb királykategóriás újonca. A meggyőző első futamot és a sok dicséretet egy felejtős futam követte Imolában.

Cunoda az időmérőn hibázott, így csak a mezőny végéről indulhatott, és bár szépen fölzárkózott, a piros zászlós fázist követően kicsúszott, elveszítve ezzel a lehetőségét annak, hogy a legjobb tíz között végezzen, második nekifutásra tehát pontok nélkül maradt.  

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

Hétvégéje kapcsán kijelentette, nem kell közölni vele, hogy gyengén teljesített, hiszen tisztában van vele. „Zsinórban két nap is hibázni? Az számomra elfogadhatatlan. Tényleg elfogadhatatlan” – emelte ki a fiatal versenyző. „Ebből most tanulni fogok, és a következő alkalommal meggyőzőbben kell majd telesítenem” – tette hozzá.

„A második kanyarban túlságosan agresszív voltam. Ezután jó volt a tempóm, szóval kár, hogy megpördültem, és nem tudtam pontokat szerezni. Sajnálom a csapatot. Összességében a hétvége nehéz volt, de tanulok belőle, hogy legközelebb jobb legyen” – magyarázta.

„Lehetséges volt a pontszerzés, de mint mondtam, ez most egy tanulási folyamat. A lényeg, hogy ne kövessem el újra ezeket a hibákat, és tanuljak belőle, hogy jobb legyek. A Q1-es hiba teljes mértékben az én hibám volt. Mg akkor, amikor a legtöbbet kell kihozni az autóból, akkor sem nyomhatom ennyire. Nem tudom, miért, csak egyszerűen túl keményen nyomtam, pedig nem volt muszáj” – fogalmazott.

Cunoda Juki balesete (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak