Musorujsag
Élő Eredmények
 

Ricciardónak félre kellett tennie a büszkeségét

Ricciardónak félre kellett tennie a büszkeségét

Sky, McLaren
A csapattársát elengedő Daniel Ricciardónak félre kellett tennie a büszkeségét, hogy átadja pozícióját Lando Norrisnak, és ezzel hozzájáruljon a McLaren idei első dobogós helyezéséhez az imolai versenyen.

Miután a futam elején több kört töltött a csapattárs mögött, Norris jelezte a McLarennek, tiszta levegőben sokkal gyorsabban tudna haladni, hiszen érzi, hogy jobb tempóra képes, mint Ricciardo mögött haladva. A csapat erre reagálva jelezte is az ausztrálnak, kíváncsiak, milyen tempóra lenne képes a márkatárs tiszta levegőben – vagyis kérték, engedje el Norrist.

Ricciardo eleget tett a McLaren kérésének, Norris pedig igazolta, valóban sokkal jobb tempóra képes a márkatárs előtt. A pozíciók visszacserélése tehát nem vált szükségessé, Norris ugyanis elhúzott, a versenyt pedig harmadikként zárta.

A helycsere kapcsán Ricciardo elismerte, félre kellett tennie a büszkeségét, hogy lassítson és elengedje fiatal csapattársát. Versenyével kapcsolatban pedig kijelentette, bizony nem a vasárnapi volt élete legjobbja. „Félre kellett tennem a büszkeségemet. Őszintén mondom, hogy a csapat korrekt volt, hiszen kaptam időt arra, hogy megmutassam, milyen a tempóm” – magyarázta.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Voltak körök, amikor egészen jó voltam, tisztességesek voltak az időeredményeim, de amikor megnyomtam, sajnos elkezdtem elkoptatni a jobb első abroncsot. Szóval, kaptam elég időt arra, hogy megmutassam, mit tudok” – emelte ki.

„Most ez így nem volt elég tőlem, szóval nem fogok belemenni ebbe, mert eléggé korrekt volt” – hangsúlyozta. „Nem volt fantasztikus futam ez tőlem, de a hatodik helyezés hozott konstruktőri pontokat Lando harmadik helyével. Ő fantasztikus futamot teljesített, és jó látni, milyen tempója van az autónak. Az én versenytempóm nem volt túlságosan különleges, még többet kell dolgoznom rajta, és fejlődnöm kell” – mutatott rá.

Ricciardo 6. és Norris 3. helyével a McLaren stabilizálta helyét a konstruktőri bajnokság bronzérmes pozíciójában. Előnyük jelenleg hét a Ferrarival szemben, komoly küzdelem ígérkezik tehát az élcsapatok mögött is – többek között erről is szó lesz a 17:15-kor kezdődő Boxutca magazinban.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak