Musorujsag
Élő Eredmények

Russell tisztázná Bottasszal

Russell tisztázná Bottasszal

F1
George Russell már a héten tisztázni szeretné Valtteri Bottasszal az Imolában történteket, ahol nagy tempónál ütköztek, majd szóváltásba kerültek és nyilatkozataikban egymást okolták a történtekért.

Komoly visszhangot vert Russell és Bottas vasárnapi ütközése, akárcsak a versenyzők – főleg a brit – később adott nyilatkozatai. Noha az FIA versenybalesetnek minősítette az esetet, annak érintettjei között nézeteltérés alakult ki azzal kapcsolatban, melyikük hibájából történt a nagy tempójú, piros zászlós megszakítást előidéző baleset.

Russell később, miután csitultak az indulatok, és feltehetően többször megnézte a felvételeket, beszélt a történtekről főnökeivel, támogatóival, tehát higgadtabban gondolt vissza az esetre, már jelezte, a Portugál Nagydíj előtt szeretne beszélni Bottasszal, hogy rendezzék a történteket.

Valtteri Bottas autója (Fotó: XPB)

„Beszélni fogunk Valtterivel és tisztázzuk ezt” – mondta. „A pillanat hevében rengeteg érzelem ragadja el az embert, de nem áll szándékomban haragot tartani, vagy rossz viszonyban lenni a rajtrács bármelyik versenyzőjével. A szándékom az, hogy tisztázzam vele ezt, és biztosra veszem, hogy még a héten telefonálunk, hogy magunk mögött hagyhassuk ezt az egészet és továbblépjünk.”

„Mind versenyzők vagyunk, mind küzdünk a pozíciókért, és ilyenkor ez hihetetlenül kiábrándító és fájó mindenkinek. Az embernek egy pillanatra megáll a szíve, amikor 200 km/óránál nagyobb sebességgel balesetezik” – magyarázta.

„Annak ellenére, hogy akkor haragudtam rá, azt hittem, mindkettőnket bajba sodort. Ekkor sebességnél ez egy hihetetlenül ijesztő baleset volt. Szerencsére mindketten sérülések nélkül sétáltunk el az autóktól, de nyilvánvaló, hogy minden alakulhatott volna nagyon másként is” – zárta gondolatát a fiatal versenyző.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak