Musorujsag
Élő Eredmények

Norris után Russellt is üzenetben vigasztalta Hamilton

Norris után Russellt is üzenetben vigasztalta Hamilton

Instagram
Lando Norris után a másik fiatal brit, George Russell is biztatást kapott a címvédőtől az imolai hibája után.

A tavalyi után az idei imolai versenyen is elpuskázta George Russell a Williams nagy pontszerzési lehetőségét. A Valtteri Bottasszal történt ütközésének komoly visszhangja volt – már csak a versenyzők futamot követő megjegyzései miatt is. Az ellenfelét eleinte sportszerűtlenséggel és tiszteletlenséggel vádoló Russell hétfőn aztán közösségi oldalán bocsánatot kért a viselkedéséért és a reakciójáért, és beismerte, nem kezelte megfelelően a helyzetet.

Bejegyzésére a Mercedes másik versenyzője, Lewis Hamilton is reagált. A címvédő biztatta tavalyi bahreini helyettesét, és kiemelte, tartás kell ahhoz, hogy valaki képes legyen beismerni a hibáját.

 

„Az erő a sebezhetőségből ered. Ha nem hibázol, sosem tanuld meg a leckét. Tisztelet azért, hogy felelősséget vállaltál. Jöjjön a következő”

– írta Hamilton, „következő” alatt nyilván nem egy következő balesetre célozva…

A „pozitivitást küldeni” szerető bajnok nem először biztat hasonló szavakkal egy versenyzőtársat az imolai hétvége kapcsán. Szombati időmérős hibája (szélesen fordult a 9-es kanyarban, és emiatt elveszítette a 3. rajtkockát érő legjobb idejét) után Lando Norrisnak is küldött efféle üzenetet. Másnap együtt pezsgőzhettek a dobogón, miután a mclarenes mögötte 3.-ként ért célba. Russell akár ebből is meríthet most erőt.

 

Borítókép: Kép: Instagram/George Russell

További tartalmak