Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonso: Nem Villeneuve fogja megmondani, indulok-e még Indianapolisban

GMM
Jacques Villeneuve szerint Fernando Alonso jól teszi, hogy egyelőre jegeli az indianapolisi 500 mérföldesen való indulást, hiszen csak úgy lehetne valós esélye, ha egész évet futna az InyCarban. A spanyol erre reagálva megjegyezte, nem a korábbi bajnok fogja meghatározni, mit tegyen.

Alonso eddig három alkalommal vágott neki az amerikai kalandnak: első nekifutásra meglepően jól teljesített, egy műszaki hiba miatt azonban nem tudta befejezni a versenyt, másodszor nem sikerült a kvalifikáció, harmadjára pedig a 21. helyen végzett. Noha többször elmondta, egyik nagy célja az indianapolisi siker, jelezte, egy ideig jegeli azt, az Alpine ugyanis elvárja, hogy az F1-re koncentráljon.

Villeneuve szerint ez volt a helyes lépés a csapattól, hiszen Alonso egyébként sem valószínű, hogy diadalmaskodni tudna Indianapolisban úgy, hogy csak azon az egy futamon indul az IndyCar adott szezonjában.

Jacques Villeneuve (Fotó: XPB)

„Azt hiszem, abbahagyta a próbálkozást” – nyilatkozta az 1995-ös Indy500-on diadalmaskodni tudó kanadai a Gazzetta dello Sportnak. „Az első versenyen erős volt, de aztán fölismerte, hogy úgy szinte lehetetlen nyerni, hogy csak egy hétvégén indul. Minden oválon versenyeznie kellene, de ez nem illik hozzá” – tette hozzá.

Amikor az Autosport megkérdezte Alonsót, továbbra is célja-e az Indy500-as siker, kijelentette, még nem tudja, indul-e újra a versenyen, de az biztos, hogy nem más véleménye alapján fog döntést hozni erről. „Mindenkinek más a véleménye arról, hogyan versenyezzen, érjen el célokat” – kezdte.

„Az biztos, hogy az, amit mások mondanak a saját céljaikról, álmaikról, nem befolyásolják a gondolkodásmódomat. Szóval, ha újra megteszem, akkor az azért lesz, mert megpróbálom megvalósítani az álmom a mesterhármasról. Nem arról van szó, hogy az ember csak szórakozásból indul ezeken a futamokon, de nem tudom, megpróbálom-e. Ha nem, az nem azért lesz, mert valaki más azt mondta, hogy nem lennék képes a győzelemre. Ha nem  próbálom meg újra, az az azért lesz, mert nem érzem a motivációt” – emelte ki

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak