Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pontszerzés helyett két baleset a Williamsnél: Legalább a tempónk jó volt…

F1i
Williams főmérnöke, Dave Robson meglehetősen bosszantónak tartja, hogy csapata pontok nélkül, ráadásul két összetört autóval zárta az ígéretesen induló imolai hétvégét. A szakembert egyedül az vigasztalja, hogy jó volt az autók tempója…

A biztató pénteki edzésnap és a kiugróan jó szombati kvalifikációs eredmények (George Russell és Nicholas Latifi is bejutott a Q2-be) után a Williams pontszerzési reményekkel vágott neki az imolai futamnak, főleg azt követően, hogy a verseny esős körülmények között vette kezdetét, reménykedhettek tehát abban, versenyzőik halászhatnak majd a zavarosban.

Végül azonban ők maguk kerültek zavaros szituációkba: a pénteken ígéretesen teljesítő Latifi már az első körben kiesett, miután kicsúszását követőn ütközött Nyikita Mazepinnel, akit elmondása szerint észre sem vett a szokatlanul vastag vízfüggöny miatt.

George Russell futama jóval biztatóbban indult, a brit ugyanis tényleg harcban volt a pontokért, egészen addig, amíg össze nem ütközött Valtteri Bottasszal. A brit is feladta tehát a küzdelmet, ráadásul az ő autóján is jelentős károk keletkeztek. „Valóban hittük, hogy jó esélyünk lehet a pontszerzésre” – kezdte a főmérnök a hétvége összegzésekor.

Dave Robson (Fotó: XPB)

„A vegyes körülmények nyilvánvalóan nem voltak ideálisak, de szerintem jól kezeltük a helyzetet, jó döntéseket hoztunk. Ezt követően az, hogy üres marokkal távoztunk, természetesen mélyen frusztráló” – folytatta diplomatikusan.

„Mindkét pilóta eleve jól kezdett. Nicholas nagyon gyors volt pénteken. Az időmérő aztán nem lehetett volna sokkal jobb. Rendben, (Juki) Cunoda hibázott, ami egy ajándék volt nekünk, de egyébként erőből értük el a pozíciókat. A pozitívum az, hogy az autónk tempója legalább jó volt. George balesete is egy támadást követően történt, és az autó, amit támadott egy Mercedes volt, amire azért nem vagyunk képesek túl gyakran” – magyarázta.

„Nehezek voltak a körülmények. Furcsa volt, hogy egyes szakaszokon rengeteg volt a víz, máshol viszont voltak száraz részek is. Nicholas egy kisebb félreértés miatt pördült meg, majd azt hitte, tisztán visszatérhet a pályára. Így ütközött az egyik Haasszal, ami beforgatta a falba. Balszerencse. Nagy kár érte” – zárta gondolatát.

Valtteri Bottas autója (Fotó: XPB)

További tartalmak