Musorujsag
Élő Eredmények

Alonsónak furcsa, hogy őt tartják a csapat keresztapjának

Alonsónak furcsa, hogy őt tartják a csapat keresztapjának

Channel 4
A csapat rutinos versenyzője, Fernando Alonso elismerte, furcsa érzés volt hallani, hogy az Alpine ügyvezetője, Luca de Meo a Forma–1-es alakulat keresztapjának nevezte köszönhetően több évtizedes királykategóriás tapasztalatának.
Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Amikor egy hosszabb interjú során az Alpine F1-es csapatának jövőjéről és lehetőségeiről beszélt, de Meo külön kitért Fernando Alonso szerepére, akitől ő elsősorban azt várja, hogy tapasztalataival irányt mutasson a gárdának, melynek tagjai közül sokan zöldfülűek a királykategória világában. Kiemelte, a spanyolban minden megvan benne ahhoz, hogy élcsapatot varázsoljon az Alpine-ból.

Alonsót a Channel 4 riportere az imolai hétvégét követően főnöke nyilatkozatáról is kérdezte, a kétszeres világbajnok pedig kijelentette, nagyon furcsának találta, hogy a szakember az istálló keresztapjának nevezte őt.

„Azt hiszem, ezzel arra gondolt, hogy a csapattagok közül most az egyik legtapasztaltabb srác az egyik versenyző, ami azért egy kicsit furcsa” – jegyezte meg. „Általában amikor megérkezel a Forma–1-be, a csapatban sok tapasztalt srác mesél neked a régi versenyekről. Anekdotáznak Imoláról, érdekességeket mondanak a pályáról, vagy egy másik helyszínről.”

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Most valószínűleg én vagyok ez a srác a csapatban, aki elmeséli ezeket a dolgokat a többi srácnak. És az, hogy ezeket a dolgokat egy versenyző meséli el, az ebben a pillanatban tényleg furcsa egy kicsit” – emelte ki újra a kétszeres világbajnok.

Szintén furcsa helyzet, hogy bár ő a csapat egyik legtapasztaltabb tagja, idén mégis sokat kell tanulnia, hiszen egy kétéves kihagyás után tért vissza a királykategóriába, és a kevés tesztelhetőség miatt továbbra sem érzi magát teljesen otthonosan autójában. „Egyértelmű, hogy minden egyes körrel egyre jobban érzem majd magam” – mondta.

„A verseny során Imolában többször változtak a körülmények, és a tapadási szint. Nagyon sokat kellett gyakorolni, és sok dolgot át kellett érni, amihez általában négy-öt hétvégére van szükség. Sok mindent zsúfoltunk bele most egy futamba. Szóval elégedett vagyok a tanultakkal, és örülök annak, hogy már nedves pályán is vezethettem az autót” – magyarázta a spanyol, aki bár nem volt megelégedve a hétvégi teljesítményével, vasárnap azért megszerezte idei első pontját.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak