Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo elfogadja a vereséget – egyelőre

Ricciardo elfogadja a vereséget – egyelőre

F1i
Daniel Ricciardo nem magyarázkodott az imolai hétvége után, ahol a csapattárs, Lando Norris végig meggyőzőbbnek tűnt: az ausztrál őszintén kijelentette, csapattársa egyelőre gyorsabb nála, és keményen dolgozik azért, hogy gyorsan fölvehesse vele a harcot.
Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ricciardo többször elmondta már, még időre van szüksége, hogy fölvegye a McLaren ritmusát, noha érzése szerint jobban halad a beilleszkedéssel, mint két évvel ezelőtt a Renault-nál. Mivel továbbra sem tudja kihozni a maximumot jelenlegi autójából, a csapattárs, Lando Norris előnyben van a házon belüli küzdelemben, a fiatal brit pedig ki is használja előnyét.

Bahreinben és Imolában is éretten és magabiztosan versenyzett – a második futamon ez dobogós helyezést ért. Miközben ő harmadik lett, Ricciardo „csak” hatodikként ért célba, ráadásul a verseny egy pontján el is kellett engednie a gyorsabb csapattársat.

Ezzel kapcsolatban már a futam után kijelentette, korrektnek tartja a McLaren döntését. Véleménye azóta sem változott, saját teljesítményét illetően pedig újfent őszintén nyilatkozott: elismerte, a márkatárs egyelőre gyorsabb, neki pedig fejlődnie kell. „Volt elég köröm” – utalt arra, hogy csapata biztosított neki kellő időt a bizonyításra, mielőtt úgy döntöttek, el kell engednie Norrist.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: XPB)

„Megkaptam a lehetőséget, de nem tudtam többet kihozni belőle. Lando gyorsabb volt. Az ember sosem örül az ilyesminek, de annak azért örültem, hogy betartottam a szabályokat, mert volt értelme ennek a lépésnek. Az eredmény papíron rendben van, de nem voltam elég gyors. Ez a hétvége nagyobb részére igaz. Lando szerezte meg azt a dobogós helyezést, és a futam nagy részében biztos, hogy ő volt a gyorsabb” – ismerte el.

„Nem éreztem, hogy nekem is olyan jó lenne a tempóm. Pozitívum, hogy az egyik autónk dobogón állt, az év második versenyén ez szerintem valóban biztató. Van potenciál az autónkban. De ami engem illet, ki kell derítenem, mi volt a baj, mi az, amiben javítanom kell. Egyelőre elfogadom a vereséget, és azon dolgozom, hogy jobb legyek” – magyarázta.

„Nem akarok túl kemény lenni magammal, nem fogom pofozni magam. A hétvége pozitív volt, sokkal szívesebben látom Landót a harmadik helyen, mint a tizenötödiken. Látom a pozitívumokat a csapat számára is. Nagyon jó, hogy már van egy dobogónk. Gratulálok Landónak és a csapatnak, egész hétvégén nagyon erősek voltak. Folytatom a munkát. Nem hagyom, hogy az egóm, vagy a büszkeségem akadályozzon, nem akarok negatív hozzáállást vinni a csapatba. Szeretnék jobb lenni, de sok verseny van még, igaz, az első kettőn kissé elmaradtam” – folytatta.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak