Musorujsag
Élő Eredmények

Brown örülne egy harmadik amerikai helyszínnek

Brown örülne egy harmadik amerikai helyszínnek

RaceFans
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown örülne, ha egy harmadik amerikai helyszín is bekerülne a versenynaptárba, mégpedig a korábban ott már szereplő indianapolisi pálya. A szakember szerint a jövőben ez fölváltva rendezhetne futamot Miamival.

A múlt héten hivatalossá vált, hogy hosszas egyeztetések után Miami városa zöld utat adott a Forma–1-es futamnak, vagyis ha minden jól megy, 2022-ben már két amerikai helyszín is szerepel majd a menetrendben. A McLaren ügyvezetője, Zak Brown itt még nem állna meg! A szakember örülne, ha a jövőben egy harmadik amerikai pálya is bekerülne a naptárba.

Ötletére talán a Liberty Media is vevő lenne, Miami bejelentésekor ugyanis az F1 ügyvezetője, Stefano Domenicali is elhintette, adott esetben bekerülhet még egy futam a versenynaptárba, egyelőre azonban komoly tárgyalások erről nem folynak.

Zak Brown (Fotó: XPB)

„Én már elmondtam a véleményem Stefanónak azzal kapcsolatban, hogy szerintem Indianapolisnak kellene lennie az új helyszínnek” – nyilatkozta a szakember. „Szeretnék három amerikai versenyt látni, de nem biztos, hogy a naptár ezt lehetővé teszi. Lehetne, mondjuk egy állandó, és aztán egy másik, aminek változik a helyszíne.”

Ennek említésekor a McLaren szakembere megjegyezte, van is ötlete arra vonatkozóan, hogyan rotálhatnák az amerikai helyszíneket az F1 vezetői (akik egyébként azon már gondolkodnak, hogy a naptár bővítése helyett ezt a megoldást választják az új helyszínek bevonására).

„Három piacot is lefedhetnénk, és a lelkesedést is fenntarthatnánk. Szerintem Miaminak minden évben rendeznie kellene… de így, hogy a texasi pálya megépült, nem tudom, hogy szükség van-e rá minden évben. És mivel az indianapolisi egyébként is föl van építve, nem tudom, hogy szükség lenne-e rá minden évben. Szóval látok egy forgatókönyvet, mely szerint Miamiba minden évben elmennénk, és rotálnánk Austint és Indyt. Nagyszerű lenne. Ezzel mindenki nyer” – mondta.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak