Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher: Felér egy kínzással a mezőny végén lenni

Planet F1
Győztes típus, ezért nem örül annak Mick Schumacher, hogy debütálóévében csak sereghajtók a Haasszal, de megvan a maga módszere a helyzet kezelésére.
Mick Schumacher (Fotó: Haas) Mick Schumacher (Fotó: Haas)

A Forma–1 technikai szempontból nagy ugrás a Forma–3-hoz és a Forma–2-höz képest, ám Mick Schumacher számára bizonyos szempontból visszalépést is hozott. Utóbbi két sorozattól bajnokként búcsúzott, állandóan a győzelemre esélyesek táborát erősítette, ezúttal viszont a Haas versenyzőjeként már az nagy siker lenne számára, ha el tudna mozdulni az utolsó pozíciókból.

Imolában a brit Channel 4 csatornának elismerte, természetéből adódóan nehezen viseli ezt a helyzetet, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem élvezi nagyon, hogy F1-es versenyzővé vált. „Nem igazán észlelem, mit csinálok, amikor az autóban ülök, például nem tudom, milyen arcokat vágok vagy mit érzek. Egyszerűen szeretek vezetni, és nagyon élvezem. És élvezem azt is, amikor első vagyok. Emiatt számomra felér egy kínzással, hogy a mezőny végén autózom, és nincs komoly ellenfelem” – nyilatkozta.

Versenyezni tud és szeret, ám mivel csapata tulajdonképpen előre föladta a 2021-es szezont, hogy az új szabályokat hozó 2022-re készülhessen, Schumacher legfőbb idei ellenfelének a csapattársa, Nyikita Mazepin számít. Sikernek emellett azt tartanák, ha időnként versenyre kelhetnének a Williamsszel, vagy mint Imolában az időmérő edzésen, az Alfa Romeóval.

Mick Schumacher (Fotó: Haas) Mick Schumacher (Fotó: Haas)

A fiatal németnek megvannak a módszerei önmaga motiválására. „Magamnak kreálok egy nagydíjat. Ha mondjuk Nicholas (Latifi) van előttem, vagy (George) Russell, úgy fogom fel, mintha ők lennének a versenyben vezetők, és nekem el kellene kapnom őket. Efféle játékokat játszom ahhoz, hogy motivált maradjak, hogy mindig nyomjam, a száz százalékot nyújtsam” – árulta el.

Ami híres édesapját, Michael Schumachert illeti, Mick sokszor elmondta, a családnév számára nem teher. Most más megközelítésből is beszélt a helyzetéről, a külvilág vele szemben támasztott magas elvárásairól. „Mindenkit sosem lehet elégedetté tenni, de én tudom, mennyit érek, és tudom, hogy mit kell nyújtanom ahhoz, hogy itt lehessek. A családnevem nemcsak egy családnevet ad számomra, de adhat például géneket is. Innen nézve remek csomaggal indulok, talán a legjobb tanárral a világon” – utalt hétszeres világbajnok apjára.

További tartalmak