Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: ilyen lesz egy kör Miami új F1-es pályáján!

Videó: ilyen lesz egy kör Miami új F1-es pályáján!

F1
Megmutatták, milyen lesz egy kör a múlt hétvégén bejelentett Forma–1-es Miami Nagydíjon. A szervezők ezzel a pályával szeretnék lenyűgözni a szurkolókat.

A Forma–1 a múlt hétvégi Emilia-Romagna Nagydíján jelentette be, hogy 2022-től a versenynaptár része lesz Miami. A második amerikai helyszínnel tíz évre szóló megállapodást kötöttek, mely a sorozat terjeszkedését szolgálja az Egyesült Államokban.

A szervezők az 5,41 kilométer hosszú, 19 kanyarból álló pálya terveit is bemutatták, most pedig a szimuláció segítségével azt is elénk tárták, milyen lesz a volán mögül nézve a Hard Rock stadion körül kanyargó utcai létesítmény.

 

A szervezők az F1 és az FIA szakembereivel a vonalvezetés kialakításnál összesen 36 különböző variáción hajtottak végre szimulációkat. Így született meg a legkedvezőbbnek ítélt verzió, melynek átlagsebességét 223 km/órára jósolják, a csúcssebességet 320 km/órára.

Nagy szintkülönbségek nem lesznek rajta, tekintve, hogy egy sík vidéken alakítják ki a ringet, ugyanakkor a 13-as és a 16-os kanyarok között azért lesz némi emelkedés és esés, a 14-15-ös sikánnál pedig a bejárat még fölfelé visz, miközben kigyorsítani már a lejtőn kell. Előzési lehetőségekben nem lesz hiány, hála a három hosszú egyenesnek. Az egyik ilyen pont a 11-es kanyarnál jön, ami az első hosszú egyenes végén található. Összesen három DRS-zóna kialakítására lesz lehetőség, a második egyenes a 17-es kanyar előtt következik, ami egy szűk balos. Aztán jön a célegyenes, ami rövidebb egyenes a másik kettőnél.

Miami eredetileg egy másik városrészben tervezett kialakítani Forma–1-es pályát, ám a helyiek háborgása miatt semmi sem lett a 2019-es debütálásból. Ezek után „költözött” a helyszín a főszervező, Stephen Ross amerikaifutball-csapatának stadionja köré.

Simon Garfinkel, a Miami Nagydíj szervezőbizottságának vezetője elmondta, a vonalvezetést az F1 technikai csapatának segítségével alkották meg, kiemelten ügyelve arra, hogy sok előzési lehetőséget és jó versenyzést biztosítson. Úgy érzi, az eredmény jobb lett, mint az eredeti pályatervek, hála a kevesebb megkötésnek, a nagyobb területnek. „Szerettünk volna olyan közeget teremteni, amitől eláll az emberek lélegzete, amikor odaérnek. Tiszta lappal kezdtünk a pályatervezés terén, a Forma–1 és az FIA segítségével, és nagyon sok lehetőségünk volt. A stadion a pálya közepén áll, és a tetején végigsétálva az egész pályát belátni, ami szerintem különleges lehetőség. Az infrastruktúra rendelkezésre áll, megvannak a klubhelyek, ami szintén előny. Csodálatos lesz” – mondta büszkén az amerikai.

„Szerintem bizonyos szempontból sokkal jobb lesz az eredeti tervnél. Annál nagyon sok mindent kényszerből csináltunk volna, a Hard Rock stadion körül viszont tiszta lappal indulhattunk. Nagyszerű élményt fogunk biztosítani, ami megfelel majd Miami sokszínűségének, egybevágva mindennel, amit csinálunk. Az infrastruktúra pedig adott, szóval jobb helyzetben vagyunk” – állította ellentétben az eredeti, öböl menti pálya tervét a mostanival.

További tartalmak