Musorujsag
Élő Eredmények

Russell, csapattársak és egy mélyütést jelentő kérdés Wolffnak…

Russell, csapattársak és egy mélyütést jelentő kérdés Wolffnak…

F1
A George Russell-lel kapcsolatos provokatív kérdésre nem válaszolt Toto Wolff, de azt megerősítette, az imolai baleset után a brittel és Valtteri Bottasszal is alaposan elbeszélgetett.

Azok után, hogy George Russell az elmúlt napokban azt hangoztatta, a Mercedes két jelenlegi versenyzője számára ugyanolyan csapattárs, mint Nicholas Latifi a Williamsnél, egy ütős, de leginkább mélyütős kérdést szegeztek Toto Woffnak a portugáliai pénteki sajtótájékoztatón. A Racefans tudósítója megkérdezte: ha „afféle” csapattársaknak számítanak, Valtteri Bottas miért nem állt egyszerűen félre a nála gyorsabb George Russell elől Imolában, hogy elkerüljék a balesetet…

Wolff nem érezte annyira humorosnak a fölvetést. „Nem tudom, mit mondhatnék egy ilyen kérdésre. Nincs válaszom rá” – reagált morcos arccal.

Nem véletlenül kóstolgatták így az osztrákot a két versenyző legutóbbi balesete kapcsán, hiszen ahogy a futam utáni hevességével, úgy Russell többek szerint az azóta bemutatott magyarázkodásával és feltűnő véleményváltoztatásával is kezdett kicsit átesni a ló túloldalára. Ennek hátterében pedig valószínűleg okkal sejthetjük Toto Wolffot és a Mercedest.

Toto Wolff (Fotó: XPB)

Ha nem is nevezte fejmosásnak, Wolff elismerte, mindkét versenyzővel elbeszélgetett a történtekről, és egyértelművé tette számukra az elvárásokat. „Hogy miről esett szó, az bizalmas, de az igaz, hogy mindkét versenyzővel beszélgettem. Versenyzőként szerintem mindig meg kell próbálnod, ha adódik egy lehetőséged. Néha mérlegelned kell, megéri-e kockáztatni. Egy fiatal versenyző szerintem mindig élni próbál a lehetőséggel. A kérdés az, van-e elég reakcióidő annak mérlegelésére, hogy ki ül a másik autóban. Szerintem nincs.”

Noha Wolff korábbi nyilatkozataiból kiderült, hogy inkább Russell számlájára írta a balesetet, most hangsúlyozta, nem keresték a hibást. „Nincs értelme ujjal mutogatni az egyik versenyzőre, miközben a másikat felmented a felelősség alól. Néha csak nüanszokon múlik. Én elégedett voltam azzal, ahogyan a beszélgetéseink zajlottak. De a baleset után nincs már ellentét, sem szabályok. Egyszerűen csak ismertettem velük a véleményünket.”

George Russell (Fotó: XPB)

Russell azt mondta, a baleset nem tett kárt a Mercedesszel és Toto Wolff-fal ápolt kapcsolatában, sőt, a beszélgetések miatt talán még erősödött is a viszonyuk. Előrebocsátotta, a jövőben a másik két „csapattársára” is jobban oda fog figyelni, ugyanakkor cáfolta, hogy a Mercedes letiltotta volna az autónak a támadásáról.

Russell „csapattársakról” tett kijelentése és az egymás elleni küzdelem lehetősége kapcsán a két istállót fenntartó Red Bull főnökét, Christian Horner is megkérdezték, mi a véleménye Wolffék ügyéről. „A Red Bullnál minden versenyző Red Bull-versenyző, de nincsenek utasítások arra vonatkozóan, hogy mit kell tenniük a másik csapat ellen. Szabadon versenyezhetnek, keményen, de egymást tisztelve. Láthattuk ezt már párszor. Nincsenek utasítások és hasonlók” – tette egyértelművé.

Borítókép: Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak