Musorujsag
Élő Eredmények

Főnökének esze ágában sincs Russellt kritizálni

Főnökének esze ágában sincs Russellt kritizálni

RaceFans
A Williams és George Russell kapcsolatában sem okozott törést az imolai baleset: a csapatvezető továbbra is bízik fiatal versenyzőjében, nem találja aggasztónak a történteket, annak pedig külön örül, hogy a brit a baleset előtt nagyon jó pozícióban volt.

A sokat emlegetett imolai balesetet követően a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff (mivel Russell a csillagosok kötelékébe tartozik, így az osztrák az ő felettese is) és több szakértő is kritikával illette a Williams pilótáját, amiért túl nagy kockázatot vállalt a Valtteri Bottas elleni manőverrel. A Williams csapatfőnöke azonban nem panaszkodik pilótájára.

Simon Roberts kiemelte, továbbra is bíznak Russellben, a baleset nem okozott törést a versenyző és a csapat kapcsolatában, és egyébként is, neki nem áll szándékában utólag „megmondani a tutit” egy, az imolaihoz hasonló kiélezett versenyhelyzetről.

George Russell (Fotó: XPB)

„Jó helyen állt, a pályán elfoglalt pozíciója teljesen megérdemelt volt” – utalt a szakember arra, hogy Russell a baleset előtt erős teljesítményt nyújtott, hiszen a pontokért harcolt a Williamsszel. „Megnéztem a videót, és ahogy kijött a 18-as kanyarból, az alapján szerintem egyáltalán nem volt kérdéses, hogy előzésre készül.”

„Szóval egyáltalán nem aggódunk amiatt, amit George tett, és nem is kritizáljuk. Szerintünk helyesen cselekedett. Nyilvánvaló, hogy a manőver nem jött össze, és ennek megvan az oka. Utólag könnyű az apróságokat boncolgatni. Szerintem minden a 18-as kanyarból való kijövetre vezethető vissza: jól jött ki a kanyarból, volt tapadása, ott volt a szélárnyékban, volt DRS-e is, szóval miért ne próbálkozhatott volna?” – tette föl a kérdést.

Kiemelte, érzése szerint a versenyző nem vállalt túl nagy kockázatot a manőverrel. „A pálya vizes volt a jobb oldalon. Őszintén mondom, szerintem nem volt túlságosan agresszív. Ez viszonyítás kérdése, nem tudom, ki hogyan látja ezt. Figyeltem a belső kamerákat, és szerintem nem volt túl agresszív a manőver. De nem lett jó vége, ezt pedig nem úsztuk meg, ahogyan George sem” – mondta.

Borítókép: George Russell (GBR) Williams Racing FW43B. 30.04.2021. Formula 1 World Championship, Rd 3, Portuguese Grand Prix, Portimao, Portugal, Practice Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Bearne / XPB Images

További tartalmak