Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Most legszívesebben szétvernék valamit!

Ricciardo: Most legszívesebben szétvernék valamit!

Sky Sports, F1
Derült égből villámcsapásként jött Daniel Ricciardo számára a portimaói Q1-es búcsú. Nem értette, és mélyütésként érte.

Ritka, hogy Daniel Ricciardo nem tud mosolyogni, akár még egy csalódást keltő eredmény után is. A Portugál Nagydíj időmérő edzése után komor volt az arca, ami képet festett arról, mennyire kellemetlen meglepetés érte. Addig ígéretesen alakult a hétvégéje, úgy tűnt, akár még gyorsabb is lehet az Imolában tőle messze elhúzó Lando Norrisnál. Aztán a Q1-ben váratlanul búcsúzott, és csak a 16. rajtkockát szerezte meg, miközben csapattársa később ismét a Q3-ig menetelt, és ott 7.-ként zárt.

„Mindenképpen több volt az utolsó szektorban. Kaotikus volt. De hogy úgy mondjam, az első szektorban sem segített sokat a forgalom a lágy gumis első körömön. Egyszerűen csalódott vagyok. A Q1-es búcsú szomorú. Annyira gyorsan itt termettem, mintha a semmiből jött volna” – nyilatkozta az ausztrál a kiesése után.

„Nem igazán tudom, hogy mi történt. Zűrösek voltak a köreim, főleg az utolsó szektornál. De hogy miért? Nem világos. Tizedek maradtak benne, és a tizenhatodik hely nyilván nem az az eredmény, amiről álmodtam.”

Később hozzátette: „Legszívesebben szétvernék valamit, hogy kiadjam magamból a dühömet. Nagyon dühös vagyok. Valamit ki kell találnunk a versenyre. Remélhetőleg vasárnap reggel szebb napra ébredek.”

Ricciardo a hétvégén arról beszélt, hogy a McLaren autója másfajta vezetési stílust követel meg, mint ami őt jellemzi. Emiatt a két héttel ezelőtti gyengélkedése után elhatározta, hogy most változtat és alkalmazkodik ehhez a stílushoz, bármennyire is idegennek hat számára.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Most leginkább az teszi csalódottá, hogy a jelek szerint mégsem halad jó úton ezzel. „Próbálok szabadulni a régi stílusomtól. Eléggé tudatosan viszonyulok minden kanyarhoz” – utalt arra, hogy nem ösztönösen vezet. „Azt gondoltam, előreléptem, mert pénteken jobban éreztem magam, mint az előző két hétvégén, de ez most itt nagyon sötét pillanat. Ki kell aludnom” – eresztett meg végül mégis egy mosolyt.

„Pozitívnak kell maradnom, nem zavarhat meg a mai. Alszom rá egyet, és ha fölkelek, készen fogok állni a jobbra” – ígérte meg a Q1-ben a 2019-es szuzukai hétvége óta először búcsúzó mclarenes.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak