Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen köszöni, nem kér Rosberg bölcsességeiből Hamiltonról

Verstappen köszöni, nem kér Rosberg bölcsességeiből Hamiltonról

F1, Sky Sports
Max Verstappen a Lewis Hamiltontól elszenvedett újabb veresége után köszönte, de nem tartott igényt Nico Rosberg gondolataira…

Igazán ígéretesen indult a Portugál Nagydíj a Red Bull számára, hiszen Max Verstappen a korai biztonsági autós fázis után az újraindításnál szemfüles módon megelőzte Lewis Hamiltont, majd az élen haladó Valtteri Bottast is célba vette. Aztán elkövetett egy kisebb hibát a 14-es kanyarban, kikerült Bottas DRS-távolságából, és védtelenné vált Hamiltonnal szemben, aki meg is előzte. A címvédő útját ez a pillanat nyitotta meg a győzelem felé.

Verstappen végül másodikként ért célba, hátránya a 8 pont a bajnokságban, ám lehetne 7 is, ha nem követ el még egy kis bakit, és az egy pontot érő leggyorsabb körében nem fut le négy kerékkel a pályáról a 14-es kanyarban.

Az ezen a hétvégén a brit Sky Sports szakértőjeként Prtomaóba látogató Nico Rosberg a futam után rámutatott a Verstappen és Hamilton délutánja közötti kontrasztra, és megjegyezte, volt csapattársa magas szinten teljesített a korai megingása után, egy kis ízelítőt adva ellenfelének is. „Max Verstappen most kezdi kapiskálni, mennyire jó is Lewis Hamilton. Mindent tökéletesen kell csinálnia ahhoz, hogy legyőzze őt a bajnokságban, de pillanatnyilag kettő egy Lewis javára” – mondta Hamilton 2016-os legyőzője.

A versenyt követő hivatalos sajtótájékoztatón Verstappent is megkérdezték, a mostani futam után jobban átérzi-e, milyen nehéz feladat előtt áll.

 

„Nincs szükségem Nicóra ahhoz, hogy tudjam, mennyire jó Lewis” – felelte. „Jól tudom, hogy mennyire jó. Máskülönben nem nyert volna ilyen sok bajnokságot.”

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA) Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)

Hamiltont eközben arról kérdezték, mennyire tölti el jó érzéssel, hogy ezúttal a két fő ellenfelét, Verstappent és Valtteri Bottast is a pályán előzte meg, és így múlta felül, mintegy megmutatva nekik, mire számíthatnak ellene. A címvédő elővette a diplomatikus énjét. „Szerintem közülünk senkinek sincsenek illúziói annak kapcsán, mennyire nehéz ez, mennyire szoros a csata. Mind a maximumot adjuk bele a mindennapokban is, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzünk a versenyekre. A nyomás hatalmas mindannyiunkon, de nagyon tiszteljük egymást mi hárman, és a többi versenyzővel is.”

„Természetesen mindig jó érzés a mostanihoz hasonló versenyt teljesíteni, amelyen üldözni kell, előzni, kihasználni a kis előnyöket. De ha megnézzük az újraindítást, Max is mindent kihozott a Red Bullból, és alaposan megdolgoztatott minket a pénzünkért. Ez a szezon végéig ilyen marad, és nagyon izgalmas lesz” – kerülte ki az előzéseinek és a győzelmének pszichológiai hatásait firtató kérdést.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak

Kapcsolódó hírek