Musorujsag
Élő Eredmények

Brawn: Schumacher jelezte, van benne potenciál

Brawn: Schumacher jelezte, van benne potenciál

F1
A Forma–1 sportigazgatója legutóbbi cikkében a mezőny egyik újoncát, a csapattársát magabiztosan felülmúló és az egyik Williamst is leelőző Mick Schumachert, valamint a nagy visszatérőt, a Portugáliában meggyőző felzárkózást produkáló Fernando Alonsót is dicsérte.

Harmadik királykategóriás hétvégéjén villant meg először igazán a Haasnál versenyző Mick Schumacher, aki nemcsak a márkatársát, Nyikita Mazepint győzte le magabiztosan a Portugál Nagydíjon, hanem az eddig látottak alapján gyorsabb autóval rendelkező Williamsnél versenyző Nicholas Latifit is maga mögé tudta utasítani.

A fiatal versenyzőt többen dicsérték a hétvégét követően, a portugáliai eseményeket összegző cikkében (ebben a szerinte legfontosabb eseményeket, legjobb eredményeket részletezte) pedig a Forma–1 versenyigazgatója, Ross Brawn is kitért vasárnapi teljesítményére.

„Egyértelmű, hogy a Haas nem tartozik a legversenyképesebb autók közé a jelenlegi mezőnyben, szóval Mick Schumacher tudta, mivel kell majd szembenéznie a debütáló szezonjában” – írta a brit szakember. „De az embernek azzal kell megmutatnia, hogy mire képes, ami a rendelkezésére áll” – tette hozzá.

Ross Brawn (Fotó: XPB)

„Ilyenkor pedig az apróbb pillanatok számítanak, az olyanok, mint amit most láthattunk, amikor nyomást helyezett Nicholas Latifire, és hibába hajszolta, hogy megszerezze azt a pozíciót. Ez minden bizonnyal jól demonstrálta a benne rejlő lehetőségeket” – emelte ki.

Szintén a portugáliai volt az első nagyobb villanása a kétéves kihagyás után visszatérő Fernando Alonsónak is, aki a kiábrándító időmérő után nagy fölzárkózást produkált: beverekedte magát a pontzónába, egy McLarent és egy Ferrarit is megelőzött és végül az edzéseken meggyőzőbb csapattárs mögött végzett.

Hogy a spanyol előrelépést tett, azt Brawn is kiemelte. „Izgalmas volt figyelni, ahogy Fernando végigrobogott a mezőnyön és bejutott a pontszerzők közé” – fogalmazott. „Amikor az Alpine lehetőséget adott neki a visszatérésre, valószínűleg számítottak az ehhez hasonló tipikus szívós teljesítményre, mely során mindent kihoz az autóból. A csapattársa ugyan megelőzte, de ez a futam most bizonyíték volt arra, hogy Fernando kezdi jól érezni magát az autóban. Ez volt az első lépés egy igazán erős visszatérés felé azt követően, hogy két évet távol töltött az F1-től” – folytatta.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

További tartalmak