Musorujsag
Élő Eredmények

Korlátozott számban, de lesznek nézők Monacóban

Korlátozott számban, de lesznek nézők Monacóban

BBC
A Monacói Nagydíj szervezői kedd délután megerősítették, bár korlátozott számban, de lehetnek nézők a május végén rendezendő versenyhétvégén. A lelátok a vonatkozó előírások értelmében legfeljebb 40 százalékos kapacitással működhetnek.

Noha korábban arról is pletykáltak, az elhúzódó koronavírus-járvány miatt a 2020-as évad után idén is elmarad a klasszikus utcai verseny, a szervezők hamar jelezték, nem áll szándékukban lemondani a viadalt, és annak időpontját sem fogják módosítani. Később aztán tettekkel is jelezték, szándékaik komolyak, elkezdték ugyanis a helyszín fölkészítését.

Ezzel lassan el is készülnek, hiszen a Forma–1-es hétvégét megelőzően a Forma–E is ellátogat majd a hercegségbe. Most tehát teljesen egyértelmű már, hogy a tavalyi „kényszerszünet” után 2021-ben megrendezik a Monacói Nagydíjat.

Fotó: XPB

Kedd délután újabb információ érkezett a május végi hétvégéről (a monacói a 2021-es bajnokság ötödik fordulója lesz), melyen a mostani bejelentés alapján nézők is lehetnek majd. A szervezők a lelátókat legfeljebb 40 százalékos kapacitással üzemeltetik majd. A helyszínre naponta maximum 7500 szurkoló látogathat.

További biztonsági intézkedés, hogy a versenyre ellátogatni szándékozó szurkolók esetében negatív vírustesztre lesz szükség. Ennek a belépés előtt hetvenkét órával meg kell lennie.

Idén a monacói lesz a második futam, amit ha csak korlátozott számban is, de szurkolók is figyelhetnek a helyszínen. Erre először Bahreinben volt lehetőség, igaz, ott is komoly előírások betartása mellet: csak azok vehettek részt, akiket már beoltottak, vagy átestek a fertőzésen. Később Imolában és Portugáliában is zártkapus versenyt rendeztek, ahogy a soron következő Spanyol Nagydíjon sem lesznek nézők (noha kezdetben ők és a portugálok is terveztek kisebb közönséggel).

Fotó: Ferrari
Borítókép: Monte-Carlo, 2018. május 27. Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál versenyzője, Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője és Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (j-b) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíján a monte-carlói utcai pályán 2018. május 27-én. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

További tartalmak