Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: A Mercedes elvesztette a Bottasba vetett hitét

Sajtó: A Mercedes elvesztette a Bottasba vetett hitét

Daily Mail
A Daily Mail információi szerint a Mercedes elvesztette Valtteri Bottasba vetett hitét, vagyis megnyílt az ajtó a csillagosok ifjú védence, George Russell előtt, akivel kapcsolatban az említett lap elhintette, már a szezon vége előtt lehetőséget kaphat.

Már tavaly is állandó téma volt a Forma–1-es médiában Bottas szerződéshosszabbítása, ami sokak szerint elhamarkodott lépés volt a Mercedes részéről, a csapatnak ugyanis inkább George Russellt kellett volna szerződtetnie 2021-re. Ezek a hangok a fiatal brit bahreini beugrása után ismét fölerősödtek, akárcsak az idei év elején, Bottas gyenge évkezdését látva.

A finn Bahreinben elmaradt Max Verstappen és Lewis Hamilton kettősétől, a kaotikus imolai versenyen a pontszerzésért küzdött, míg nem ütközött Russell-lel, múlt vasárnap, Portugáliában pedig az élről indult, de csak harmadikként ért célba, miután Verstappen és Hamilton is leelőzte.

George Russell (Fotó: XPB)

Ezt látva újra fölmerült, 2022-ben mindenképp Russellt kellene választania a Mercedesnek (amennyiben választaniuk kell, és nem nyit ajtót a fiatal pilótának automatikusan Hamilton visszavonulása). A Daily Mail szerint a brit egy lépéssel már közelebb került a nagy lehetőséghez, a Mercedes ugyanis elveszítette Bottasba vetett hitét.

„Van némi nyugtalanság a gyárban Valtteri miatt” – idézte a lap a Mercedes egy meg nem nevezett dolgozóját. „Nem áll készen, az a munka pedig, amit Russelltől láttunk Bahreinben csak még nyilvánvalóbbá tette ezt” – folytatta.

A Daily Mail cikke (amit egyébként nem árt fenntartásokkal kezelni, a brit bulvárlapnak ugyanis voltak már hasonlóan hangzatos fölvetései, melyekből végül semmi sem lett) megemlíti, mivel a Mercedes Bottasba vetett bizalma megingott, még az is előfordulhat, hogy Russell – a 2022-es váltásra való felkészülés jegyében – már idén lehetőséget kap.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak