Musorujsag
Élő Eredmények

Horner hiszi, lassan minden összeáll Pérez számára

Horner hiszi, lassan minden összeáll Pérez számára

RaceFans
Noha nem volt zökkenőmentes a mexikói évkezdése, a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner elégedett Sergio Pérez első három hétvégéjével, hiszen látja, hogy a versenyző tanul és fejlődik, valamint egyre jobban összecsiszolódik az istállóval.

Pérez Bahreinben egy nagy fölzárkózás végén ötödik, Imolában a kiugróan jó időmérős szereplést és egy kritikus pillanatban elkövetett vasárnapi hibát követően csak tizenegyedik, a múlt heti Portugál Nagydíjon pedig negyedik a döcögős start, majd a meggyőzőbb folytatás után. Nem volt tehát zökkenő és hibamentes a kezdés.

Azt, hogy még mindig időre van szüksége, hogy fölvegye a Red Bull ritmusát (főleg a minden eddiginél rövidebb tesztidőszak után) Pérez több alkalommal is elmondta, csapata pedig úgy tűnik, türelmes vele. Főnöke legalábbis kijelentette, elégedett az eddig látottakkal, és bízik a jobb folytatásban.

Christian Horner (Fotó: Red Bull) Christian Horner (Fotó: Red Bull)

A szakember kiemelte, a Red Bull számára kihívásokkal teli portugál hétvégén Pérez a nehézségek ellenére is bizonyítani tudta, jól halad a beilleszkedéssel. „Itt eléggé nehéz dolga volt a szél, és a körülmények miatt, de láthatjuk, hogy a versenyek összejönnek neki” – nyilatkozta a csapatvezető.

„Amikor tiszta levegőben volt megelőzte Norrist, aki egyébként teljes mértékben a pályahatárokat elhagyva előzte le őt. Ez egy újabb pályahatárokkal kapcsolatos következetlenség” – szúrt oda a bíráknak, akiket a Red Bull a napokban több alkalommal is bírált, miután Max Verstappen szombaton leggyorsabb időmérős, vasárnap pedig leggyorsabb futamkörét veszítette el pályaszélesítés miatt.

„Amikor tiszta volt előtte a levegő, ugyanolyan köröket futott, mint az élen állók, sőt bizonyos pontokon a leggyorsabb kört is megdöntötte. Szóval szerintem most már tényleg összejön neki. Elégedett vagyok a fejlődésével. Több idővel és tapasztalattal pedig minden össze fog állni számára”

– zárta gondolatát Horner, aki korábban sem kritizálta versenyzőjét, hanem inkább arról beszélt, hiszi, hogy idővel jönnek majd a jobb futamok tőle is.

Borítókép: Sergio Perez (Fotó: XPB)

További tartalmak