Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sainz: Meglepő, milyen könnyelműen és elhamarkodottan kritizálnak

Sainz: Meglepő, milyen könnyelműen és elhamarkodottan kritizálnak

GMM
A honfitárs, Carlos Sainz a Fernando Alonsót ért kritikák kapcsán megjegyezte, a Forma–1-es versenyzőket sokszor elhamarkodottan és könnyelműen bírálják azok, akik egy-egy villanás után rögtön el is felejtik megjegyzéseiket, és magasztalni kezdik a korábban ostorozott pilótát.

A kétszeres világbajnok kétéves kihagyás után tért vissza a királykategóriába, a szokottnál sokkal rövidebb tesztidőszak és az első három hétvége után pedig továbbra is a visszarázódás és a csapattal való ismerkedés fázisában van. Ez néha az eredményeken is látszik: az időmérőn Imolában és Portugáliában is alulmaradt fiatal csapattársával szemben.

Maga Alonso is elismerte, az egyik gyengepontja jelenleg az időmérő, de jelezte, dolgozik a problémán, csupán időre van szüksége. Az F1 kritikus közönsége viszont úgy tűnik, nem igazán adja meg ezt az időt a kétszeres bajnoknak (és sokszor a riválisoknak sem).

A honfitárs, Carlos Sainz az Alonso eredményeit ért kritikák kapcsán kijelentette, számára még mindig meglepő, mennyire gyorsan és könnyelműen ítél a közösség, figyelembe sem véve a körülményeket, és azt, mennyire kemény a verseny az F1-ben, milyen kaliberű versenyzőkkel kell megküzdenie a kétszeres bajnoknak.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

 

„Meglep, az emberek milyen gyorsan vonják le a saját következtetéseiket” – nyilatkozta a Ferrari pilótája egy spanyolországi médiaeseményen. „Nem veszik észre a versenyzők és az autók erősségének a szintjét, ahogyan azt sem, mennyire versenyképes mostanában a Forma–1, és azt sem, hogy nagyon nehéz alkalmazkodni, még akkor is, ha egy ennyire tapasztalt versenyzőről van szó” – folytatta a fiatal tehetség.

„Két év után, melyben az ember nem versenyzett ezen a szinten, mindig lesznek időmérők vagy futamok, amelyeken szenvedni fog, de látszott, hogy Fernando gyorsan túllépett a nehézségeken, és vasárnap már remek versenyt futott varázslat nélkül, pusztán a munkának köszönhetően, és akkor hirtelen az összes kritika csodálattá vált. Ilyen ez a sportág” – mutatott rá.

„Az egyik nap még kritizálnak, aztán máris nagyszerűnek tartanak. Szóval minden egyes alkalommal egyre kevésbé adok az olyan kritikára, hiszek az olyan elemzésnek, ami az adott nap eredményén alapul” – emelte ki.

Sainz számára egyébként pont az időmérő sikerült kiemelkedően, majd a verseny nehézkesen Portugáliában, miután elhibázott taktikájának köszönhetően a futam végén több pozíciót is veszített a gyengébb gumikon. Többek között Alonso is ekkor ment el mellette. Nem érzi azonban, hogy most, hazai versenyükön vissza kellene vágni gyermekkori hősének.

„Inkább szeretnék előbb lenni, hogy ne is kelljen megelőznöm őt. Mindenki láthatta, hogy a versenyen szenvedtünk, és azt is, hogy mennyire kevés ellenállást tudtam kifejteni. Örülök Fernandónak, mert nagyon jó versenyt futott, és megérdemli a jó eredményt. Számunkra a verseny kulcsa az volt, hogy nem kellett volna hátrafelé lépdelünk” – zárta gondolatát a spanyol, aki három Ferrarival teljesített futamából egyedül a portugálon nem tudott pontot szerezni.

Carlos Sainz (Fotó: MTI/EPA) Carlos Sainz (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak