Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas: Csak egy csapat cserélget versenyzőket év közben…

Bottas: Csak egy csapat cserélget versenyzőket év közben…

F1-Insider, Racefans
Csípősen reagált Valtteri Bottas az idei menesztéséről szárnyra kapott pletykára, és az ellenfél Red Bullnak is odaszúrt a téma kapcsán…

Elég volt három verseny idén ahhoz, hogy beinduljon a pletykagyár. Annak célkeresztjébe Valtteri Bottas került, akiről a héten egy brit bulvárlap megírta, akár már a szezon közepén menesztheti őt a Mercedes, hogy George Russellt tegye meg Lewis Hamilton csapattársának.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nonszensznek nevezte a híresztelést – csütörtökön a Spanyol Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján maga Bottas ennél nyersebben fogalmazott, és „baromságnak” titulálta az említett hírt.

Válaszában emellett a riválisnak is odaszúrt egyet.

 

„Tudom, hogy nem fognak leváltani a szezon során. A csapatunk nem így működik. Csak egy csapat van a Forma–1-ben, amelyik ezt csinálja, és nem mi vagyunk azok…”

– utalt a Red Bullra, amely gárda az elmúlt években többször is cserélgette év közben a versenyzőit, Danyiil Kvjatot 2016-ban Max Verstappenre, Pierre Gaslyt 2019-ben Alexander Albonra.

Bottas a találgatások kapcsán hozzátette még: „Az év végéig szerződésem van. Nincs rajtam nyomás. Pontosan ismerem a dolgok állását, de efféle baromságok mindig lesznek körülöttünk. Ez is hozzátartozik ehhez a sporthoz.”

Valteri Bottas (Fotó: XPB)

A finn versenyzőnek Lewis Hamiltonhoz hasonlóan csak erre az idényre szól a megállapodása a Mercedesszel, miután tavaly ugyanúgy egy évre hosszabbított csak vele a csapat, mint minden évben a 2017-es érkezése óta. Ha év közben nem is kell mennie, arra az idényének alakulásától függően még igenis lehet esély, hogy 2022-re másnak (Russellnek) adják az ülését.

Ennek kapcsán csak annyit mondott:

 

„Nem tudom, mit hoz a következő év. Én csak a jelenre koncentrálok. Nem tudom, hogy mit csinálok jövőre, még nem gondolkodtam rajta. Túl korai lenne.”

A Bottas leváltásáról szóló találgatás alapját az eddig nyújtott idei teljesítménye képezi, ami hagyott kívánnivalót maga után. Az imolai nullázása talán a Russell-lel történt balesetének következménye volt, ám ha erre nem kerül sor, akkor is szenvedős hétvége volt az számára, melyen vélhetően csak pár pont jutott volna neki. Portimaóban eközben pole pozícióval vágott vissza, ám a másnapi versenyen megint nem tudott lépést tartani Lewis Hamiltonnal és Max Verstappennel.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Bottas ezt elsősorban a közepes gumin futott első etapjára vezette vissza, ami kapcsán nem értette, miért szenvedett ennyit. Az azóta eltelt napokban elmondása szerint sikerült kideríteniük pár dolgot a csapattal. „A közepes gumin szenvedtünk az első etapon. A gyenge pontot az utolsó kanyarok jelentették, ezért tudott közel maradni hozzám Lewis és Max, majd megelőzni” – magyarázta.

Noha a télen nagyon fogadkozott, Bottas három verseny után máris 37 pontos hátrányban van csapattársával, a bajnoki éllovas Hamiltonnal szemben. Ennek ellenére még hiszi, hogy lehet keresnivalója a bajnokságban, és nem csak a vízhordó szerepe vár rá. „Még van hátra húsz futam, ami rengeteg megszerezhető pontot jelent. Nem fogom föladni a célomat idén. Mindig hittem benne, hogy a kemény munka kifizetődik, szóval továbbra is keményen fogok dolgozni, hinni fogok, és tudom, hogy jönni fognak az eredmények, a munkám pedig megtérül.”

„Ami a csapatutasításokat és hasonlókat illeti, nem aggódom, hogy őszinte legyek. Egyáltalán nem. Tudom, hogy jelenleg le vagyok maradva, de még nagyon az elején járunk. Nincs értelme elkezdeni ezen gondolkodni vagy emiatt aggódni” – hárította a másodhegedűs szerepét.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak