Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda önkritikus: Ennél többet vártam…

Cunoda önkritikus: Ennél többet vártam…

RacingNews365
Önkritikusan nyilatkozott első három hétvégéjéről az Alpha Tauri újonca, Cunoda Juki, aki úgy érzi, eredményei nem voltak olyan erősek, mint amilyenekre a szezonkezdés előtt számított. Reméli, a hétvégén egy jobb futammal vághat vissza.

Cunoda meggyőzően debütált Bahreinben, a döcögősebb időmérő után ugyanis beverekedte magát a pontszerzők közé, teljesítményét követően pedig több szakember is ódákat zengett róla. A folytatás azonban nem a tervek szerint alakult: Imolában az időmérőn és a futamon is hibázott, Portugáliában pedig szürke hétvégét zárt.

A két gyengébb hétvége kapcsán a Spanyol Nagydíj előtt önkritikusan kijelentette, eddigi F1-es teljesítménye elmarad a várttól, Barcelonában pedig mindent elkövet majd azért, hogy szépítsen a mérlegén és egy erősebb futammal vágjon vissza.

„Az eredmények, amiket az első három hétvégén értem el, nem olyan, mint amilyeneket szerettem volna” – mondta a fiatal japán a RacingNews365-nek. „A szezon elején sokkal magasabbak voltak az elvárásaim. Ha a pozitívumokat akarom nézni, elmondhatom, hogy már az év elején voltak nagy hibáim, Imolában és Portugáliában is, szóval ezekre kell figyelni, és ezekből kell tanulni.”

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Ami a pályafutásomat illeti, szerintem jól haladok. Egészen egyszerűen csak tanulnom kell, és jobban kell teljesítenem a jövőben. Most egyelőre élvezem ezt a helyzetet” – utalt arra, hogy a nehézségek ellenére azért továbbra is örül, hogy már most a Forma–1-ben lehet.

A barcelonai futammal kapcsolatban abban bízik, segítségére lehet, hogy ezt a pályát valamivel jobban ismeri, mint az előző versenyek helyszíneit. Ennek kapcsán megjegyezte, az eddig látottak alapján az, hogy van egy kis tapasztalta a pályával – és egyre több az autóval – különösen hasznos lehet számára.

„Úgy gondolom, a hozzáállásom most egyszerűbb lehet a szabadedzések alatt, mint Portugáliában volt, szóval megpróbálom a maximumot kihozni ebből a lehetőségből. Sokat tanultam az autóról, de még mindig nem érzem, hogy megfelelően kontroll alatt tudom tartani. Egyértelmű, hogy most egy tanulási folyamatban vagyok, és nagyon remélem, hogy a tapasztalatok most hasznosak lesznek majd Barcelonában” – magyarázta.

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak