Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: A tapasztalat a fő fegyver Verstappenék ellen

Hamilton: A tapasztalat a fő fegyver Verstappenék ellen

F1, Motorsport Week, Motor Sport
Élvezi Lewis Hamilton, hogy újra egy másik csapat versenyzőjével küzdhet. Habár nem érdeklik a pszichológiai játszmák, azért többször is Max Verstappenék orra alá dörgölte az eddigi hibáikat, és jelezte, a rutin mellettük áll…

Három verseny után 8 ponttal, az időmérőket és a versenyeket tekintve is 2-1-re vezet Max Verstappennel szemben Lewis Hamilton. Ahhoz képest, hogy a téli teszt után a Red Bullt nevezték az idény toronymagas esélyesének, nem állnak rosszul… Egy biztos, a két istálló és a két versenyző vetélkedése már nagyon ráfért a Forma–1-re az elmúlt évek teljes egyoldalúsága után, így reménykedhetünk abban, hogy a mostani helyzet kitart az idény végéig.

Hamilton maga is ebben bízik.

 

„Hosszú idő óta ez a legszorosabb küzdelem, amit láttunk. Max kivételesen jól teljesít, és bajnokságot nyerő autója van, ez nem is kétséges. Ők pedig egy bajnokságot már nyert csapat, akik el fogják végezni a feladatot, ha mi nem végezzük el a miénket”

– mondta a címvédő a Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtónapján.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A brit kiemelte, számára ez az ideálisabb felállás egy bajnoki csatánál. „Jobban szeretek más csapattal versenyezni, mint csak a saját csapattársammal. Egy legjobb formájában lévő csapattal, ami kicsivel előttünk jár, mint idén a Red Bull. Versenyezni és a győzelmekért harcolni vagyunk itt, erről szól a sport, és Max már tapasztalt, rendkívül éhes, a futamgyőzelmekre is, de a bajnoki címre is. Szóval versenyben vagyunk!”

Az ő és a Mercedes legfőbb fegyverének ebben a versenyben a rutint érzi. Hamilton úgy véli, már eleve annak köszönhetik bajnoki vezető pozíciójukat, hogy tapasztalatuk miatt többet kihoztak a lehetőségeikből, mint Verstappenék.

 

„Határozottan úgy érzem, hogy a tapasztalat segíteni fog bennünket egy ilyen szoros csatában. Például abban, hogyan viszonyuljunk a hétvégékhez, vagy hogyan vágjunk vissza a nehéz hétvégék után. De ettől még figyelnünk kell, hogy ne hibázzunk, mert látható, hogy még a leggyorsabb körért járó bónuszpontok is számítanak idén.”

Utóbbi megjegyzéseivel, vagyis a hibák és a leggyorsabb körért járó pont említésével Hamilton nyilvánvalóan Verstappenék hibáira utalt. Idén már több pontot is elherdáltak apró bakik, például pályaszélesítések miatt, és Hamilton ezt igyekszik is rendszeresen az orruk alá dörgölni.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Ennek ellenére állítja, a pszichológiai hadviselés nem az ő asztala…

 

„Én nem igazán foglalkozom a pszichológiai csatákkal, nem próbálok beleférkőzni mások fejébe, hogy hibába hajszoljam őket. Nem érzem szükségét ennek. Egyszerűen a pályán, tettekkel beszélünk inkább”

– állította magáról.

Hamilton idén mindhárom eddigi versenyen összecsapott a pályán Verstappennel. Ezzel szinte már több kerék a kerék elleni összecsapásuk volt, mint a Mercedes-versenyzőnek Sebastian Vettellel, akivel hasonló korúak és pályatársak. A brit ennek kapcsán elmondta, nem érzi másnak a Verstappen elleni ütközeteket. „Szerintem semmi sem más, mint a korábbi években volt. Természetesen most izgalmasabb, és ez olyasmi, amire minden évben vágytam. Voltak évek, amikor a Ferrarival küzdöttünk, és a tempónk nagyon közel volt egymáséhoz, de nem volt annyi lehetőségünk olyasmire, mint az utóbbi versenyeken. Örülök ennek, és remélem, hogy további csaták jönnek.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Portimao kapcsán hozzátette, külön öröm volt számára, hogy az ottani „igazibb” versenyzésnek hatott. „A legutóbbi versenyen padlógázzal mentünk a végéig. A motorunkat már nem lehet tekergetni a verseny alatt, ezért fontos a megbízhatóság, és sok technikára van szükség az óvásukhoz, az üzemanyaggal való spóroláshoz, amit be kell vetni a kezelésükhöz. Viszont a jó hír, hogy a keményebb gumikkal tovább nyomhattuk, nem kellett vitorláznunk és a gumikkal spórolni. Ez nem olyan izgalmas, mint amikor teljes gázzal versenyzel.”

A folytatásban szerinte továbbra is minden apróságnak döntő jelentősége lehet. „A megbízhatóság nagyon fontos lesz idén, és láthattuk, hogy a leggyorsabb körös pluszpontnak is nagy jelentősége lesz év végén.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak