Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Levegőt Bottasnak!

Hamilton: Levegőt Bottasnak!

The Race, Motorsport
Nem látja okát Lewis Hamilton Valtteri Bottas leváltásának a Mercedesnél. És annak sem, hogy ennyit ostorozzák a finnt, akivel a mezőny legjobb felállását alkotják…

A 2017-ben indult együttműködésük során még sosem tudta igazán megszorongatni Lewis Hamiltont Valtteri Bottas a Mercedesnél a bajnokságban. Míg kezdetben így is javuló tendenciát mutatott, az elmúlt másfél évben mintha megrekedt volna a finn. Egyre többször találgatnak is arról, mikor ér véget az együttműködése a csillagos csapattal.

A héten híre ment, akár már az év vége előtt sor kerülhet a szakításukra, ám ezt egyelőre mindegyik fél cáfolta. Hamilton Barcelonában értetlenül állt a találgatások előtt, és egyértelművé tette, ő nem lát okot Bottas leváltására, lévén, hogy együtt az F1 legjobb párosát alkotják.

 

„Amit eddig Valtteri mellett tapasztaltam, az alapján egy hihetetlen csapattársnak találom őt, és mindig is ezt mondtam. Ha őszinte akarok lenni, szerintem a legjobb felállás a miénk, ha a szállított eredményeket és a csapaton belüli egyensúlyt nézzük, valamint azt, ahogyan együtt fejlesztjük az autónkat”

vélekedett.

„Nézzék, egy idő után változás lesz. Nem maradok itt örökké, és Valtteri sem marad örökké. De pillanatnyilag szerintem hozzuk a teljesítményt, évek óta így van, és így is marad. Valtteri most szerezte meg a pole-t a legutóbbi versenyen! Ez még csak a negyedik futam. Az embereknek szerintem egy kis szünetet kéne adniuk neki, csak hogy arra fókuszálhasson, amit csinál.”

Lewis Hamitlon (Fotó: XPB)

Bottaas potenciális utódjaként George Russellt emlegetik, akinek egyelőre minden esélye megvan arra, hogy 2022-ben Mercedes-versenyző legyen. A múlt évi Szahíri Nagydíjon Russell éppen Hamilton helyetteseként mutatta meg, mit tud egy nyerő autóval. Azóta megy is a találgatás arról, hogy Bottas mellett talán a címvédőt is idegesíti a fiatal tehetség kopogtatása. Korábban még arról is pletykáltak, hogy a két versenyző nem beszél egymással. Ezt Imolában Russell határozottan cáfolta, most pedig Hamilton is tisztázta, nincs közöttük semmiféle ellentét.

„Az imolai baleset után üzentem neki. Remélem, látták az üzenetből, hogy támogatom őt. A saját útját fogja végigjárni, de nagyszerű fickó, és nagyszerű munkát végzett, amikor beugrott a csapatunknál. És továbbra is nagyszerű munkát fog végezni. Szóval nincsenek problémák” – erősítette meg a hétszeres bajnok.

Borítókép: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hamilton: A tapasztalat a fő fegyver Verstappenék ellen
Élvezi Lewis Hamilton, hogy újra egy másik csapat versenyzőjével küzdhet. Habár nem érdeklik a pszichológiai játszmák, azért többször is Max Verstappenék orra alá dörgölte az eddigi hibáikat, és jelezte, a rutin mellettük áll…
F1 Hírek