Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pérez: A régi vezetési stílusom nem működött a Red Bull-lal

Pérez: A régi vezetési stílusom nem működött a Red Bull-lal

RacingNews365
A Red Bull versenyzője, Sergio Pérez elárulta, korábbi vezetési stílusa egyáltalán nem passzolt a bikások idei autójához, ezért változtatnia kellett, hogy minél gyorsabban és jobban össze tudjon csiszolódni az RB16B-vel.

Várható volt, hogy a többi csapatváltóhoz hasonlóan Pérez szezonja is nehezen indul majd, a start előtt ugyanis egy versenyzőnek csupán másfél tesztnap állt a rendelkezésére egy teljesen új autó megismeréséhez. Ami a mexikóit illeti, elmondása szerint a múlt vasárnapi portugál futam kiugróan fontos volt, hiszen nagyon sokat tanult, amikor tiszta levegőben haladt.

Magáról a beilleszkedésről elmondta, többek között azért is nehéz, mert korábbi vezetési stílusa egyáltalán nem illik a Red Bull autójához, azon tehát változtatnia kellett. Kiemelte, a fő eltérés a Racing Point (ma Aston Martin) és a Red Bull között a kanyarsebesség.

„Amit korábban csináltam a versenyeken, az ezzel az autóval egészen egyszerűen nem működik” – nyilatkozta a rutinos versenyző a RacingNews365-nek. „Ez olyan, mintha újrakezdenék egy versenyt, és tudnám, hogyan álljak hozzá, hogyan hozzam ki a maximumot a gumikból és az autóból. Viszont mindez nagyon eltér attól, amihez eddig szoktam.”

Sergio Pérez és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Pérez elmondta, mely területeken kellett változtatnia, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki a Red Bullból, és fölfedte azt is, hogy a versenyhétvégéken a csapattárséhoz (Max Verstappen) hasonló beállításokat használ.

„Az autók aerodinamikai és mechanikai beállításáról van szó. Köridők tekintetében közel vannak egymáshoz, de arról van szó, bizonyos területeken miként érik el ezt az időt. Például ott van a sebesség, amit beviszünk a kanyarba. Néhány autó esetében erre fektetik a hangsúlyt, másokéban viszont inkább a tapadásra, és a kanyarokból való kigyorsításra” – magyarázta.

„Idén nagyon kevés pályaidőnk volt ezekkel az autókkal, az új teszt- és edzésszabályok miatt. Minden nagyon gyorsan történt. Max személyében van egy nagyon erős referenciám, az ugyanis egyértelmű, hogy ő 110 százalékot hoz ki az autóból az első edzéstől kezdve a futamig. Nekem is erre a szintre kell eljutnom. Nem lenne értelme annak, hogy más irányt kövessünk, mert akkor elvesznénk, szóval nagyon hasonló alapokkal dolgozom, mint a csapattársam” – zárta gondolatát.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak