Musorujsag
Élő Eredmények

Reagált a Mercedes főnöke a Bottas menesztéséről szóló hírre

Reagált a Mercedes főnöke a Bottas menesztéséről szóló hírre

Österreich
A Mercedes csapatfőnöke is reagált a Valtteri Bottas év közbeni leváltásáról szóló pletykára.

A héten a Daily Mail című brit bulvárlap arról számolt be, hogy a Mercedesnél nincsenek megelégedve a három verseny után győzelem nélkül, csak a bajnokság negyedik helyén álló Valtteri Bottas teljesítményével, ezért már fölmerült annak lehetősége, hogy még az idény vége előtt George Russellre cseréljék a finnt. Bottas Portimaóban ugyan a pole pozícióból rajtolt, ám erős szombati teljesítményét vasárnap már nem tudta megismételni, csapattársa, Lewis Hamilton hamar faképnél hagyta, és egy elévágással Max Verstappen is megelőzte később, így csak harmadikként ért célba. A versenyt követően elismerte, nem tud magyarázatot a gyenge közepes gumis etapjára.

A Daily Mail egy neve elhallgatását kérő Mercedes-dolgozótól értesült úgy, hogy Bottas év közbeni menesztése is egy lehetőség – most Toto Wolff csapatfőnök mindezt határozottan cáfolta.

 

„Ez nonszensz” – jelentette ki az Österreich című lapnak az osztrák. „Bottas igazán jó, és a mezőnyben bárkivel képes fölvenni a versenyt. És újra meg újra gyorsabb tud lenni Lewisnál is, ahogyan azt legutóbb a portimaói időmérőn is láthattuk. Viszont a kiegyensúlyozottságának köszönhetően Lewis megérdemelten világbajnok.”

Wolff tehát a jelek szerint kitart Bottas mellett, és amíg Hamilton a bajnoki címért harcol, alighanem az sem bosszantja túlzottan, ha a finn összességében elmarad a hétszeres világbajnoktól.

Valtteri Bottas, Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Valtteri Bottas, Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

A Mercedes a jelek szerint továbbra is Hamiltonra építené a jövőjét. Portugáliában maga Wolff ismerte el, hogy lassan megkezdik az egyeztetést az év végéig szóló jelenlegi szerződésük meghosszabbításáról. Egyes pletykák szerint több évre terveznek aláírni.

Wolff ennek kapcsán a mostani interjúban csak annyit mondott: „Jelenleg a bajnokságra összpontosítunk, és nem szabad levennünk a tekintetünket a labdáról. Ha valamikor lesz időnk, beszélni fogunk a jövőről, de ezt még nem kezdtük el.”

Borítókép: Valtteri Bottas (Fötó: XPB)

További tartalmak