Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg: Mick nem lesz olyan jó, mint az apja, mégis hozzá mérik

Rosberg: Mick nem lesz olyan jó, mint az apja, mégis hozzá mérik

GMM
Tudva, hogy édesapja, Michael Schumacher hétszeres világbajnok, Nico Rosberg szerint az idén debütáló Mick biztos, hogy nem lesz olyan jó, mint ő volt, ugyanakkor mindig hozzá hasonlítják, ez pedig komoly nyomást helyez a fiatal pilótára.

Mick Schumacher idén kezdte Forma–1-es pályafutását, és bár a mezőny jelenlegi leggyengébb csapatánál debütált, már voltak biztató megmozdulásai. Csapattársát, Nyikita Mazepint eddig stabilan veri, Portugáliában pedig a papíron némileg jobb autóval rendelkező Williams egyik versenyzőjét is leelőzte.

Hosszabb távon természetesen szeretne elmozdulni a mezőny végéről, és futamgyőzelmekért, bajnoki címekért harcolni. Az addig vezető úton jól csengő neve is segítheti, ugyanakkor bizonyos értelemben hátráltathatja is, hiszen már most elképesztő figyelem hárul rá.

Nico Rosberg (Fotó: XPB)

Édesapja korábbi csapattársa, Nico Rosberg úgy érzi, emiatt nehéz időszak vár a fiatal versenyzőre, akit mindenki a hétszeres bajnokhoz hasonlít, és sokan hasonló eredményeket is várnak tőle, holott azokat Rosberg szerint egyszerűen lehetetlen lesz neki megismételni. „Láttuk tavaly, voltak sajtótájékoztatók, ahol több újságíró volt körülötte, mint Lewis (Hamilton) körül” – kezdte.

„E Ez most nagyon nagy nyomást helyez rá. Teljesen lehetetlen, hogy olyan jó legyen, mint az apja volt, aki minden idők legjobbja, de eközben mindenki hozzá hasonlítja, azt találgatja, van-e olyan erős, mint ő volt. Ez kemény dolog” – emelte ki.

Amikor megkérdezték, mit tanácsolna a fiatal versenyzőnek, a korábbi világbajnok azt mondta, ne szégyellje megnézni, kielemezni a csapattársa adatait, hiszen minden F1-es versenyzőtől tanulhat valamit. „Sokat használtam az adatokat, mert sokat tanulhatsz abból, mit csinál a másik versenyző ugyanolyan autóval. Még ha nagyon gyors is vagy, mindig lesz egy kanyar, ahol a másik gyorsabb. Figyelheted, másolhatod őt, megnézheted, később fékez-e, más ívet használ-e, mindent láthatsz, szóval az adatokat felhasználva gyorsabb lehetsz” – fogalmazott.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak