Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Nem vagyok frusztrált, jól vezetek és világos a célom

Vettel: Nem vagyok frusztrált, jól vezetek és világos a célom

Guardian
Nem érzi úgy Sebastian Vettel, hogy rosszul vezet, de elismeri, magasabb szintet vár el magától. Sokakkal ellentétben még nem érzi közeledni a pályafutásának végét.

A 2009-es szezon óta nem kezdett annyira gyengén bajnokságot Sebastian Vettel, mint idén. Három verseny után pont nélkül áll, és egyelőre nehezen találja az összhangot az Aston Martin AMR21-gyel. A német versenyzőről az elmúlt hetekben több korábbi kollégája is aggódva nyilatkozott. Gerhard Bergertől Mark Webberig többen is úgy vélték, Vettel egyszerűen túljutott a zeniten, a ferraris évek megroppantották az önbizalmát, megtörték a lendületét, és nehéz lesz már kiugrania ebből a lefelé húzó örvényből.

A négyszeres bajnok másképp látja. Mint azt a Guardiannek Portimao előtt elmondta, még nagyon is megvan a motivációja. „Hogy miért csinálom? Mert szeretem. Mert még mindig bizonyítani akarom magamnak, hogy meg tudom csinálni, amit meg akarok, amit szoktam, és úgy, ahogyan az elégedetté tesz” – jelentette ki.

Sebastian Vettel és Lance Stroll (Fotó: Aston Martin Cognizant)

„A nagyobb cél teljesen világos. Szeretnék a rajtrács elején lenni, mert annyiszor voltam már ott, és nagyon élveztem.”

Az Aston Martinnal viszont egyelőre ez nem lehetséges. Csapata a vártnál gyengébben indította évét, az idei szabályváltozásokra gyengébben reagáltak, mint sok riválisuk, és a problémás autó csak még nehezebbé teszi Vettel beilleszkedését, ami önmaga ferraris évek utáni újbóli felépítése szempontjából kicsit sem segít.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin Cognizant)

„Nem vagyok frusztrált, nem hinném, hogy az segítene” – állítja Vettel. „Boldog vagyok itt, ahol jelenleg vagyok. Ami az eredményeket illeti, nyerni akarok, de jelenleg a top tíz a maximum számunkra, és most ezért küzdünk.”

„Úgy érzem, jól vezetek, erős vagyok, de még nem vagyok olyan kiegyensúlyozott, mint szeretnék, sem azon a szinten, mint elvárom. Egy kicsit több időt kell az autóban töltenem, valamint a csapattal dolgoznom. Sok mindent tudok jobban is csinálni ennél, és javulnom kell, javulni akarok.”

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin Cognizant)

Miközben sokan már a visszavonulásáról találgatnak, Vettel egyértelművé tette, nála ez a téma még nincs napirenden – annak ellenére sem, hogy tavaly, miután a Ferrari közölte, hogy mennie kell, bevallása szerint elgondolkodott a folytatáson.

„Ameddig úgy érzem, hogy meg akarom méretni magam, addig folytatni fogom. Ha ez változik, akkor nem maradok – ez ilyen egyszerű”

– tette egyértelművé.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin Cognizant)

További tartalmak