Musorujsag
Élő Eredmények

Főnöke vakvezető kutyát akart venni Räikkönennek…

Főnöke vakvezető kutyát akart venni Räikkönennek…

F1
Kapja az ívet Kimi Räikkönen! Fia mellett főnöke sem hagyta ki, hogy beszóljon az egy hete csapattársával ütköző bajnoknak.

Bármennyire is rutinos versenyző Kimi Räikkönen, a múlt heti Portugál Nagydíjon kellemetlen baklövést követett el. Az első körben a célegyenesben hajtott bele hátulról saját csapattársába, Antonio Giovinazziba, majd utólag elismerte, azért történt mindez, mert a kormányán kapcsolgatott, és nem nézett föl, így nem látta, hol helyezkedik el a másik Alfa Romeo.

A történtek miatt kieső Räikkönen csütörtökön a Spanyol Nagydíj helyszínén elárulta, nem a baleset utáni csapatmegbeszélés volt számára a legkellemetlenebb (hiszen azt kihagyta), hanem a hazatérés, mivel a hat esztendős fia, Robin a fejéhez vágta: neki gokartozásnál mindig azt mondja, hogy előre nézzen, miközben ő F1-es versenyzőként nem követi ezt az alapszabályt.

A sorból ezek után Räikkönen főnöke, a mindig jó kedélyű Frédéric Vasseur sem maradhatott ki. A francia pénteken az FIA sajtótájékoztatóján árulta el, ő mivel zrikálta a veteránt a történtek után.

„Közel voltam hozzá, hogy vegyek Kiminek egy vakvezető kutyát. Vagy egy botot…”

– mondta nevetve az Alfa Romeo csapatfőnöke.

Frédéric Vasseur (Fotó: XPB)

„Balszerencsés helyzet volt. Valamit át kellett állítania a kormányon, és inkább a kijelzőjére figyelt, mintsem Antonióra. De ez van.”

Räikkönen egy nappal korábban azt mondta, kihagyta a futam utáni csapatmegbeszélést, mert hazasietett. Vasseur azonban elárulta, nem menekülésről vagy szó nélküli távozásról volt szó. „Kimi azonnal bocsánatot kért. Az ilyesmi megeshet. Nyilván nem direkt csinálta.”

Borítókép: Frédéric Vasseur és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak