Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Egy kicsit könnyebb így, hogy mások is küszködnek

Ricciardo: Egy kicsit könnyebb így, hogy mások is küszködnek

GMM
A szezont döcögősen kezdő Daniel Ricciardo elárulta, könnyebben kezeli saját helyzetét, birkózik meg saját problémáival úgy, hogy látja, jelenleg más versenyzők is küszködnek a csapatváltást követően.

Ricciardo eddig mindhárom versenyen elmaradt a csapattárstól, Lano Norristól és mindhárom alkalommal elmondta, még nem sikerült fölvenni a McLaren ritmusát. Problémájával azonban nincs egyedül, a szokottnál sokkal rövidebb tesztidőszak és a félórával megkurtított pénteki edzések okozta időveszteség miatt Sergio Pérez, Sebastian Vettel és Carlos Sainz is döcögősen kezdett.

Vagyis több nagy név is lassan feszi föl új csapatának ritmusát. Ezzel kapcsolatban Ricciardo kijelentette, némi vigaszt nyújt számára a jelenlegi helyzetben, hiszen látja, hogy a probléma nem egyedi.

„Végső soron mindig magamba fogok nézni, és mindig a legtöbbet fogom elvárni saját magamtól, és nem igazán érdekel, mit csinálnak a többiek” – kezdte. „De tudva azt, hogy nem én küszködöm egyedül, egy kicsit könnyebb elviselni ezt. A fájdalom megoszlik közöttünk. Mind átélünk valamit, ami valamilyen okból kifolyólag jelenleg eléggé nehéz.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„De ez még mindig nagyon korai, ez az igazság. Lewis (Hamilton) kapott egy kérdést Valtteriről (Bottas), és ez is olyan, hogy még csak három versenyt ment le, Valtteri pedig rajtelsőséget szerzett az előző hétvégén, szóval az emberek nagyon gyorsan vonják le a következtetéseiket. Ezért kell nekünk, versenyzőknek tudnunk, hogy hol állunk, és nem szabad a külső zajokra koncentrálnunk” – emelte ki a rutinos ausztrál.

„Teljesen nyugodt majd akkor leszek, ha már kényelmesen fogom érezni magam az autóban. De amíg próbálom feldolgozni, mi nem működik, addig a kanyarok egészében teljesen mértékben elkötelezett vagyok, és tudatosan figyelek magamra. Mondhatjuk, hogy ez megterhelő és leszív némi energiát, de most ebben az állapotban kell lennem, hogy megtegyem a következő lépést” – magyarázta.

„Ha megtettem a következő lépést, akkor szabadabban vezethetek majd. Ha most szabadabban vezetnék, az néhány kanyarban működne, de a kör egészén még nem tudnám úgy odatenni magam. Még nem lennék teljesen békében a körrel, nem tudnék eggyé válni a pályával” – folytatta.

A portugál futammal kapcsolatban kiemelte, fontos állomás volt, hiszen felzárkózása során sokat tanult az autóról.

„A futam során felfedeztem pár dolgot az autóval kapcsolatban. Voltak pillanatok, amikor igazán versenyképes köröket futottam, és voltak pillanatok, amikor hibáztam, de sikerült megértenem, miért. Boldog voltam, hogy versenyezhettem. Bármikor, amikor rosszul sikerül az időmérő, azt kívánom, bárcsak 30 perccel később lenne a futam, szóval igen, a 24 órás várakozás egy kicsit hosszú volt” – zárta gondolatát.

 

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak