Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton néhány szóval megsemmisítette a rajta élcelődő Ricciardót

Hamilton néhány szóval megsemmisítette a rajta élcelődő Ricciardót

F1
Egy mókásnak szánt beszólás Ricciardótól, amire erős választ adott a címvédő.

Tény: Lewis Hamilton évek óta egy olyan autóban ül, melyet kis túlzással mindenki az élen, vagy legalábbis nagyon a mezőny legelején tudna tartani. Gyakorlatilag nagyon ritkán fordult elő, hogy valaki valóban meg tudta volna szorongatni a Mercedest, de azt is hozzá kell tenni, hogy az utóbbi futamok azt kezdik alátámasztani, hogy az sem véletlen, hogy Hamilton már öt címet szerzett ezzel az autóval.

Mert minden esetben, amikor valami nem akar működni, avagy épp hibázik a hétszeres világbajnok, akkor világbajnoki mentéseket szokott bemutatni. Nyilvánvalóan valahol a szerencse is az ő oldalán áll, mert, amikor minden elúszni látszik, akkor jön a biztonsági autó, ha az is kevés lenne, akkor úgy lép pályára, hogy Hamilton legyen az első, aki a bokszba tud hajtani egy nyerőbb stratégiáért. És ez nem összeesküvéselmélet, ez gyakorlati kérdés.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Vagyis nem csak a legjobb autóval bír Hamilton, hanem a szerencse is az oldalán áll, és ráadásul ő van olyan kiváló pilóta, hogy pontosan átlátja, mikor kell odatennie magát és mikor kell még kivárnia. Azt is remekül teszi, hiszen, míg más elhasználja a gumijait, ha követ valakit, az ő gumijai ott kelnek életre.

Mindennek okán talán nem is jó poén viccelődni ma már azzal, hogy neki van a legjobb autója, csak ezért hozza a sikereket. Daniel Ricciardo viszont vicces figura. Szeret viccet csinálni másokból, de simán lő néhány tölténnyel saját magára is, vagyis érti a viccet és jól is használja.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

A Spanyol Nagydíj előzetes sajtótájékoztatóján Lewis Hamilton mellett ült, aki épp azon tűnődött, milyen hosszú is ez az évad a 23 versennyel.

Őrület belegondolni, hogy még húsz verseny hátravan. Hosszú szezon ez, nem? – ámuldozott Hamilton, mire Ricciardo bólogat, majd odadob egy megjegyést: Átveszek pár győzelmet!” – utalva arra a bizonyos tényre, hogy a brit versenyző valóban a mezőny legjobb autóját terelgetheti már jó pár év óta. Viszont Hamiltonnak annyira nem jött be ez a kis odaszúrás és egy kicsit helyretette a viccelődő ausztrált:

„Jó autód van, ember, szóval…”

Hamilton Ricciardónak: „Jó autód van, ember, szóval…”

Ricciardo „megsemmisítve” végül annyit válaszolt:

„Tudom! Muszáj lesz összekapnom magam.”

Daniel Ricciardo: Muszáj lesz összekapnom magam!

Nagyon érdekes Ricciardo válasza, hiszen valószínűleg sok versenyző rögtön replikázott volna azzal kapcsolatban, hogy az övé azért nem egy győztes autó, míg Hamilton egyszerűen hozzászokott a mezőny legjobb autójának birtoklásához, – de az ausztrál nem ilyen. Hamarabb elgondolkodik azon, hogy neki mit kell tennie, hogy jobbá váljon, minthogy azzal foglalkozon, hogy hogyan terelje el a figyelmet az ő rossz idénykezdéséről.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Érdekes hallgatni a mclarenes rádiózásait is, ami valóban merőben más, mint legtöbb társáé, vagy épp Hamiltoné. Egy hiba kapcsán nem hárítja a felelősséget, nem keres kifogásokat, nem vonja felelősségre a csapatát minden egyes döntés kapcsán, nem panaszkodik feleslegesen gumikopásra úgy, hogy abban még 30 tiszta kör benne van. Viszont önkritikus, és arról, hogy mit gondol valójában az idei teljesítményéről, ebben a cikkben írtunk , valamint ebben a cikkben egy kis elemzés van a McLarenről.

Daniel Ricciardo egyelőre folyamatos pofozás alatt áll. Sem az eredmények nem akarnak jönni és még ehhez kapott egy kis „leszúrást” is. A péntek sem alakult igazán jól a számára, de azért egy kicsit jobbnak érezte a helyzetét.

„Ez most közelebb volt. Papíron nem annyira néz ki jól, de egy másodpercre vagyunk az elejétől és ez jelenti most a 15. helyet. Most a tizedek nagyon sokat jelentenek, úgyhogy holnapig az a dolgunk, hogy találjunk még néhányat. Változtatunk néhány dolgot az autónk, de még túl korai lenne bármit is mondani, az viszont biztos, hogy holnapig még sok munka vár ránk” – mondta Ricciardo a pénteki napot követően.

Az M4 Sport élő adása elérhető a www.m4sport.hu/elo oldalunkon.
Borítókép: Daniel Ricciardo és Lewis Hamilton (Fotó: FIA Pool Image)

További tartalmak