Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: A Q3-ban ütött vissza Mazepin feltartása

Norris: A Q3-ban ütött vissza Mazepin feltartása

Autosport
Lando Norris úgy érzi, jobb rajtpozíciót is szerezhetett volna Barcelonában, ha Nyikita Mazepin nem tartja föl az időmérő első szakaszában, annak ugyanis, hogy az orosz akadályoztatta őt, végül a Q3-ra is lett negatív hatása.

Norris a pálya utolsó szakaszán került forgalomba első Q1-es gyorskörén, érzése szerint pedig az, hogy Mazepin úgy döntött, előtte marad a célegyenesben, létfontosságú tizedektől fosztotta meg. Noha később simán bekerült a Q2-be, ráadásul az etap leggyorsabb körével, az, hogy még egy szett lágy keveréket el kellett használnia a továbbjutáshoz, később visszaütött.

Mivel egy szettel kevesebb állt rendelkezésére ebből a keverékből, a Q3-ban csak egy igazán gyors kört futhatott, amivel csak a kilencedik rajtkockát tudta megszerezni. Érzése szerint, ha teljesíthet még egy kört, előbb végzett volna.

„Úgy érzem, hogy ez most egy kicsit a kvalifikációmba került” – mondta, amikor Mazepin manőveréről kérdezték. „Az autó jó volt, szerintem nem végeztem rossz munkát. Csak volt egy srác, aki nagyon feltartott, és ez azt jelentette, hogy el kellett használnom egy második szett abroncsot. Amikor ezredek, századok, tizedek döntenek, nem hibázhatsz, és minden alkalmat meg akarsz ragadni a javításra” – tette hozzá.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Amikor ilyesmi történik, és csak egy szett gumid marad, amivel igazán megnyomhatsz egy kört, akkor ahogyan azt ma is láttuk, igazán sokba tud kerülni. Szóval ez egy kicsit bosszantó, mert lehettünk volna hatodikak, ötödikek, vagy valami hasonló pozícióban” – magyarázta.

Elmondta, az, hogy egy szettje marad, különösen rossz volt ezen az időmérőn, a Q3 második felében ugyanis (amikor egyetlen igazán gyors körét futotta) már rosszabbak voltak a körülmények. „Az 13-as kanyar kissé kavicsos volt. Mondták, hogy (Sergio) Pérez megpördült ott, és azt hiszem, én voltam az első srác, aki átment azon a szakaszon” – emlékezett vissza.

„Úgy tűnt, senki sem javított igazán a második körén, nem is tudom, kicsit szelesebb lett-e a pálya, vagy mi történt. Szóval igen, utólag eléggé rossz volt. Inkább az első körre kellett volna feltenni az új lágyakat, mint a másodikra, de ezt sosem tudhatod. Szóval, nem voltunk szerencsések. Az egyetlen ok, amiért ez történt a Q1 volt, és a forgalom az utolsó kanyarban” – mutatott rá a pórul járt versenyző.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak