Musorujsag
Élő Eredmények

Rejtélyes vállprobléma hátráltatta Pérezt az időmérőn

Rejtélyes vállprobléma hátráltatta Pérezt az időmérőn

F1, Motorsport, Motorposport-Magazin
Nem ragyogott a Red Bull-lal Sergio Pérez a barcelonai időmérő edzésen, de mint kiderült, ezúttal volt némi mentsége rá.

Miközben csapattársa, Max Verstappen ádáz csatát vívott a két Mercedesszel a pole pozícióért a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, a másik Red Bull-lal Sergio Pérez csak egy 8. helyet tudott összekaparni, azt is eléggé zűrös körülmények között. Az előző két alkalommal az első két sor valamelyikéből rajtoló mexikói már a Q2-ben sem villogott, csak az utolsó pillanatban ugrott a legjobb tízbe, aztán a Q3-as első körét a kavicságyba kerülve tette tönkre. Egyetlen lövése maradt, és azzal csak Lando Norrist és Fernando Alonsot tudta megelőzni. Verstappentől 0,9 másodpercet kapott.

Mint azt az egyszeres futamgyőztes a kvalifikáció után elárulta, fizikai problémák hátráltatták.

„Egy kissé szenvedtem, nem éreztem ma magam százszázalékosnak fizikálisan. Volt egy kis gondom a vállammal az időmérő alatt, és egyszerűen egész idő alatt rosszul éreztem magam”

– mesélte a problémájáról.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

„Beszéltem a csapattal, megvizsgáltak mindent, és holnapra minden újra százszázalékos lesz. Már elsőre is fájt, aztán egyszerűen egyre rosszabb és rosszabb lett, ahogy az időmérő haladt előre, és egyre jobban szenvedtem miatta.”

Szavaiból kivehető, a pilótafülkéjével kapcsolatos a gond, ám hogy pontosan miről volt szó, azt elmondása szerint még ők sem tudják. „De hiszem, hogy holnapra visszatérünk a normál formánkhoz” – mondta Pérez.

Helmut Marko tanácsadó pontosabb képet festett a gondról.

„Az üléspozíciója miatt volt. Ezt még újra pontosítanunk kell. Aztán jött a megforgása, és elveszítette a lendületét. A versenyen viszont már nem lesz probléma”

– ígérte a Motorsport-Magazinnak nyilatkozó osztrák.

Ami a Q3 elején elkövetett hibáját illeti, túl sokat egyébként nem jelentett, mivel az akkori körének részidői sem ígértek ütős eredményt. „Ez egyszerűen egy rossz nap volt ma. Nem sikerült összehozni jó kört a nap folyamán. A Q1-ben még úgy tűnt, rendben vagyok, de nem javultam semennyit sem utána. Nem voltam százszázalékos, és így nagyon nehéz mindent kihozni az autóból az időmérő edzésen” – magyarázta Pérez.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A 31 éves versenyző rajtolt már ennél rosszabb helyről is idén, hiszen első Red Bull-os versenyén, Bahreinben csak a 12. rajtkocka volta az övé. Azóta úgy tűnt, egyre jobban összeszokik az RB16B-vel, ám most mintha megtorpant volna. A gyengélkedése nem csupán a vállproblémáinak köszönhető. „Ez a hétvége nem volt jó összességében sem. Gyenge volt a részemről. Korábban láttuk, hogy kezd minden összeállni, különösen a hosszú etapos tempó. De lesz még mit dolgoznunk a teljesítményen. Egyszerűen jobban meg kell ismerkednem az autóval, ez lesz a kulcs” – magyarázta az átálláshoz magának korábban öt versenyt adó mexikói, majd hozzátette: „Pár futam után rendben leszek, és akkor majd csak egy rossz emlékként fogok visszagondolni Barcelonára.”

Javítani persze még lesz esélye vasárnap is. „Agresszív leszek, mert a saját versenyemet kell futnom. A tempónak meg kell lennie, de ehhez a lehető leghamarabb előre kell verekednem magam az élmezőny mögé.”

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak