Musorujsag
Élő Eredmények

Túl fogja élni Hamilton búcsúját az F1 – Domenicali

Túl fogja élni Hamilton búcsúját az F1 – Domenicali

Motorsport
Bárhogy is dönt Lewis Hamilton idén a szerződésével kapcsolatban, a Forma–1 elnöke nem aggódik amiatt, hogy a sportág visszaesik, ha elveszti a rekordbajnokát.

Egyelőre mindössze erre a szezonra írt alá új szerződést a Mercedesszel Lewis Hamilton, így már a tél óta megy a találgatás arról, van-e rá esély, hogy a mostani az utolsó idénye a Forma–1-ben. Az elmúlt hetekben a címvédő és csapata is egyértelművé tette, hogy a közös folytatás felé hajlanak, Hamilton emiatt is vállalta például Imola után, hogy teszteli a Pirellinek a 2022-re fejlesztett 18 colos gumiját.

Ezek alapján egyelőre nem úgy fest, hogy az F1 elveszíti a már szinte minden rekordot megdöntő vagy beállító sztárját. Stefano Domenicali, a sorozat elnöke szerint viszont akkor sem történne katasztrófa, ha ez mégis bekövetkezne.

Lewis Hamilton a 2021-es Bahreini Nagydíjon aratott győzelmét ünnepli – Batchelor / XPB Images

„Lewis Hamilton nagy érték, ez biztos. Hihetetlen munkát végez a sport, de az imázs szempontjából is. Olyan területeken is növekedést hozott az F1 számára, amik nem feltétlenül kapcsolódnak az F1-hez. De az F1 önmagában erős, és a versenyzők, a bajnokok egy nap mindig eljutnak a visszavonuláshoz.”

„Nem tudom, Lewis mit tervez. Beszélgetünk vele, de most természetesen a jelenlegi szezonnal van elfoglalva, és nagyon szeretne az egyetlen versenyző lenni, aki nyolc világbajnoki címet nyer az F1-ben. De az F1 erős, és bárhogy is fog dönteni Lewis, az F1 reagálni fog, tovább fog lépni”

– fejtegette az olasz.

Ettől persze még nem bánná, ha a legnépszerűbb, legeladhatóbb, az Egyesült Államokban is legismertebb F1-es versenyző még maradna a királykategóriában.

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

„A jó hír az, hogy ha Lewis – ahogy mind reméljük – maradni fog, egy elképesztő szezon vár majd rá az új autókkal, egy új kihívással. És az biztos, hogy ez érdekes lesz számára. Ha másképp dönt, akkor a jó hír az lesz, hogy az F1-ben van sok jó versenyző manapság, akik még erősebbek lehetnek. Bárhogy is dönt tehát Lewis, mi tiszteletben fogjuk tartani.

De az F1 igazán erős.”

Az M4 Sport élő adása elérhető a www.m4sport.hu/elo oldalunkon.
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak