Musorujsag
Élő Eredmények

Az időmérő egy mini áttörés volt Ricciardo számára

Az időmérő egy mini áttörés volt Ricciardo számára

Motorsport
Daniel Ricciardo mini áttörésnek nevezte a barcelonai időmérőt, ahol magabiztosabban érezte magát a McLaren autójában, mint az előző hétvégéken. Természetesen meggyőzőbb teljesítményének hátterében is ez állt.

A kiábrándító portugáliai időmérő (ahol a Q2-be sem tudta beverekedni magát, csupán tizenhatodik lett) után egy héttel Ricciardo sokkal magabiztosabban szerepelt Barcelonában, ahol a hetedik rajthelyet tudta megszerezni, és eddig meggyőzőbben teljesítő csapattársát, Landno Norrist is legyőzte.

Ricciardo az időmérővel kapcsolatban kijelentette, a McLaren új fejlesztései (a némileg átalakított első szárny, és az új padlólemez koncepció) és beállításai segítettek neki abban, hogy magabiztosabban vezesse autóját, mint az első három hétvégén.

Hogy az ausztrálnak nőtt az önbizalma, azt jól mutatja, hogy a tempós harmadik kanyart is magában foglaló első szektorban ő volt a leggyorsabb.

„Valószínűleg a beállítások tették lehetővé, hogy jobban és magabiztosabban vezessek” – mutatott rá. „A szabadedzéseken eléggé trükkös volt a vezetés, őszintén, nem voltam túl magabiztos a tempósabb részeken.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Az időmérőn látszott a javulás. Az első szektorban eléggé gyorsak voltunk, párszor lila szektort is futottam. Ha bementél a kanyarba, csak rá kell állnod a pedálra, és nem elengedned. Most elég magabiztos voltam ahhoz, hogy tartsam. Hoztunk pár fejlesztést is, és sikerült javítanunk a beállításokon, hogy ezek az újítások az időmérőn működjenek. Valószínűleg ekkor találtuk meg a sebességet” – emelte ki.

Amikor megkérdezték, áttörésnek nevezné-e a szombati teljesítményt, Ricciardo így felelt: „Még mindig vannak olyan kanyarok a pályán, melyeken úgymond keresem az utam. Szóval ez most ez mini áttörés volt, mondjuk így.”

„Az biztos, hogy időbe telt, míg fölvettem a ritmust, és Lando szerintem kivételesen jól vezetett. Szóval ez a két tényező eddig kihívások elé állított. Ez most minden bizonnyal egy pozitívabb nap volt, és még így is maradt egy kis mi lett volna, ha érzés, mert a Q3-ban kihagytuk az utolsó rohamot, mivel kifutottunk az időből” – tette hozzá.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak